Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Beyoğlu'ndaki Tarihi Apartman Tehlike Saçıyor

Beyoğlu'nda Ermeni Mimar Kosmas Karayannis tarafından yapılan ve bir süredir kullanılmayarak metruk hale gelen "Mustafa Bey Apartmanı" yıkılma ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Tedirginlik yaşayan mahalle sakinleri acı bir olay yaşanmadan yetkililerden bir an önce önlem alınmasını istiyor.

yapi.com.tr
Beyoğlu'ndaki Tarihi Apartman Tehlike Saçıyor

Beyoğlu’nun ilk apartmanlarından biri olarak bilinen ve 2. derece tarihi eser olan Mustafa Bey Apartmanı, çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Geçen hafta etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle tarihi apartmanın çatısından kopan beton parçaları yola düşerken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

DHA’da yer alan habere göre; metruk binadan kopan parçaların arka tarafta yer alan güvenlik bariyerini de parçaladığı görüldü. Çatıdan kopan molozlar, bariyerleri parçalayıp sokağa düştü, trafik bir süre kapandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen yetkililer beton parçaların düştüğü bölgeye güvenlik şeridi çekti. Çökme riski taşıyan binanın yanından vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden geçmeye devam ediyor.

Bundan 5 yıl önce de bu apartmanda fotoğraf çekimi yapan Polonyalı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi ı Jakub Protr Kulwicki, balkonun demir korkuluğunun kopması sonucu bina boşluğuna düşerek hayatını kaybetmişti.

Çevre sakinleri, halen fotoğraf çekmek için binaya girmeye çalışanlar olduğunu söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beyoglundaki-tarihi-apartman-tehlike-saciyor_177094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!