Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beypazarı'na Milyar Dolarlık Yatırım

Ankara'nın Beypazarı ilçesine, içerisinde bin 200 devre mülk, bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel ile vip konutların da bulunacağı termal tesis yapılacağı bildirildi. Yatırım çalışmaları amacıyla ilçeye gelen Nom İnşaat Genel Müdürü Ahmet Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerin proje aşamasının tamamlandığını ve yakın zamanda temelinin

Gazete Haber Türk
Beypazarı'na Milyar Dolarlık Yatırım

Ankara'nın Beypazarı ilçesine, içerisinde bin 200 devre mülk, bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel ile vip konutların da bulunacağı termal tesis yapılacağı bildirildi. Yatırım çalışmaları amacıyla ilçeye gelen Nom İnşaat Genel Müdürü Ahmet Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerin proje aşamasının tamamlandığını ve yakın zamanda temelinin atılacağını söyledi. Beypazarı Kaymakamlığının talebi üzerine ilçeye gelerek proje ve yatırımlar konusunda Kaymakam ve Belediye Başkanını bilgilendirdiklerini aktaran Kuru, ''İlk etap inşaatlarımız yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak ve 10 etapta termal kompleks tamamlanmış olacak. Tesislerle Beypazarı'nı termal üs haline getirecek'' dedi.

Birinci etap inşaat alanında bin 200 adet devre mülk ve bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel bulunduğunu anlatan Kuru, şöyle konuştu:

''Boztepe'ye yapmayı planladığımız termal kompleks, alanında sayılı projelerden biri. Etapların toplam maliyetinin 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Komplekste otel, devre mülk gibi yatırımların yanı sıra uluslararası toplantıların yapılabileceği kongre merkezleri de bulunacak. İlçe turizmine de önemli katkı sağlayacak tesisimiz, kurulduğu bölgede doğal olarak çıkan ve saniyede 30 litre kapasiteli şifalı suyu kullanacak.''

Birinci etapta yapılacak inşaatların tamamının 36 ayda bitirilmesinin planlandığını aktaran Proje Mimarı Şakir Meraki de ''Beypazarı tarihi İpek Yolu güzergahında bulunuyor. Gelecekte bu yol yeniden canlanacak ve bu tür konaklama tesislerine ihtiyaç olacak'' dedi.

İlçe için bir şans

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp ise yatırımın ilçe için büyük bir şans olduğunu belirterek, ''Proje hem ilçe turizmine hem de ekonomisine büyük katkı sağlayacak'' dedi. Yatırımın kısa sürede tamamlanması için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını anlatan Özalp, yatırımın ilçedeki istihdama da büyük katkı sunacağını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beypazarina-milyar-dolarlik-yatirim_77267.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!