Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilgili, ’W’ ile Anlaştı Akaretler Lüks Otel Oluyor

Net Holding’den Garanti Bankası’na devredilen Akaretler Sıraevleri’ni satın alan Beşiktaş’ın eski başkanı Serdar Bilgili, dünyada en hızlı büyüyen lüks otel firması W Hotels ile anlaştı.

Hürriyet Gazetesi
Bilgili, ’W’ ile Anlaştı Akaretler Lüks Otel Oluyor

b>Net Holding’den Garanti Bankası’na devredilen Akaretler Sıraevleri’ni satın alan Beşiktaş’ın eski başkanı Serdar Bilgili, dünyada en hızlı büyüyen lüks otel firması W Hotels ile anlaştı. W Hotels, Türkiye’deki ilk lüks otelini ’W İstanbul’ adıyla açacak. 2007 sonunda hizmete girecek olan otel 25 milyon dolara mal olacak.

Starwood işletecek:
W İstanbul, 100 ülkede yaklaşık 258 bin odaya sahip toplam 845 oteli olan Starwood Grubu tarafından işletilecek. W İstanbul, suitler ve çoğu özel bahçeli dubleks suitlerle birlikte, 130 odalı olacak. Ayrıca kompleksin içinde 80 tane çok lüks residence ve mağazalar yer alacak.

Net'ten Garanti'ye geçmişti:
Akaretler Sıraevleri, Net Holding tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına "Yap-İşlet-Devret" modeli ile kiralanmıştı ve 1996 yılında restorasyonuna başlandı. Net Holding tarafından restore edilen Akaretler Sıraevleri, daha sonra grubun borçları nedeniyle Garanti Bankası’na 18 milyon dolara devredilmişti. Ardından da Akaretler, turizm ve tekstil sektöründe büyümeyi hedefleyen Arsan Grubu’nun patronu Beşiktaş’ın eski başkanı Serdar Bilgili’ye satıldı. Arsan Grubu’nun İstanbul Atatürk Havalimanı yakınlarında bir otel ve Boğaz’da bir butik oteli bulunuyor. Grup ayrıca Kahramanmaraş’ta da bir alışveriş merkezi işletiyor.

Canlı şehirleri seçiyor:
Dünyanın en heyecan verici ve canlı şehirlerinde otel açmasıyla tanınan W Hotels, İstanbul’da otel açacağını kendi sitesinde de duyurdu. W Hotels kendine has bir oteli, birinci sınıf hizmet ve konukların en lüks otellerden beklediği konfora dönüştürmesiyle tanınıyor.

Ne istenirse, ne zaman istenirse:
Starwood Grubu bünyesindeki otel zincirlerinden biri olan W Hotels’in halen dünya genelinde 19 oteli bulunuyor. W Hotels, müşterilerine tasarım ile stilin moda, müzik, eğlence her şeyle buluştuğu kalitede bir hizmet yelpazesi sunmakla öne çıkıyor. ’Wherever, Whenever’ (ne istenirse, ne zaman istenirse) felsefesiyle, iş ya da zevk için seyahat eden en kültürlü ve zevkli gezginleri, her şeyin olabileceği bir dünyaya çekmeyi amaçlıyor. Konukların 24-saat hizmet servisine ulaşmak için, telefonlarındaki bir tuşa basmaları yeterli oluyor.

Sıraevler sarayda çalışan ağalar için yapılmıştı
Akaretler’deki Sıraveler’in inşaa tarihi olarak 19. yy.’ın ikinci yarısı gösteriliyor. Sıraevler’in, Dolmabahçe Sarayı’nın yapımının ardından 1875’te Sarkis Balyan tarafından inşa edildiği ve Dolmabahçe Sarayı’nda çalışan "Ağalar" için yapıldıkları biliniyor. 66 adet parsel olan Sıraevler yaklaşık 39 bin metrekarelik kapalı alana sahip.

W Hotel’leri

W New York
W Atlanta
W San Francisco
W Seattle
W Honolulu
W New York- The Court
W New York - The Tuscany
W Los Angeles Westwood
W New Orleans
W New Orleans French Quarter
W Silicon Valley
W New York Union Square
W Chicago-City Center
W New York Times Square
W San Diego
W Mexico City
W Seoul Walkerhill
W Montreal
W Dallas Victory
W İstanbul (2007’de açılacak)

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilgili-w-ile-anlasti-akaretler-luks-otel-oluyor_48331.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!