Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilirkişi Kıymet Teyze'ye Hak Verdi!

Evinin karşısındaki parkın yıkımına engel olmak için dozerin önüne oturan Kıymet Peker’e bilirkişi hak verdi. Raporda, bölgede yeşil alana ihtiyaç olduğu belirtildi.

yapı.com.tr
Bilirkişi Kıymet Teyze'ye Hak Verdi!

Edirne’nin Birinci Murat Mahallesi’ndeki parkı Türkiye’nin gündemine getiren, Kıymet Peker’in iş makinesinin önüne tek başına oturarak engellemesi olmuştu. Kıymet Teyze park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçeye izin vermedi. Bu eylemin ardından mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Dava kapsamında keşif yapıldı. Bölge İdare Mahkemesi’nin görevlendirdiği Selçuk Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi’nden iki mimar ve bir şehir plancısı parkın konumuyla ilgili raporunu mahkemeye sundu. Bilirkişiye göre, bölgenin yeşil alana ihtiyacı var; yapılan işlem imar, kamulaştırma ve medeni kanunun genel kurallarına uygun değil.

Ticaret alanı olamaz

Bilirkişi görüşünü raporda şöyle ifade etti:

Parselin sahip olduğu donate fonksiyonu ile bulunduğu bölgede ihtiyaç duyulan kamu alanı ihtiyacını karşılaması nedeni ile ticaret fonksiyonuna dönüştürülmesinin uygun olmadığı,

Yoğun meskun alan bölgesinde bulunan parselin bulunduğu alanda plan standartları ve erişebilirlik şartları gereği yeşil alan ve park ihtiiyacının olduğu,

Yapılan işlemlerin imar hukuku, kamulaştırma kanunu, ve medeni kanunun genel kurallarına uygun olmadığı,

Gerçekleştirilen plan revizyonu 1/25000 çevre düzenine uygun olmakla birlikte plan yapım hiyerarşisi, imar kanunu ve şehircilik ilkeleri ve kamu yararına uygun mütalaa edilmediği bilirkişi heyetinin ortak görüş, bilgi ve kanaatidir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilirkisi-kiymet-teyzeye-hak-verdi_122697.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!