Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü İhale Aşamasına Geldi

İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'de kurulacak olan ve ihale aşamasına gelen Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 10 milyon lira hibe desteği vereceğini söyledi.

yapi.com.tr
Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü İhale Aşamasına Geldi

Kurulacak Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü ile ilgili bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, teknoloji üssünün İzmir de dahil Türkiye'deki üniversitelerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile birlikte bir üretim merkezi olmasının yanı sıra küresel ölçekte bir niteliğe de sahip olacağını belirtti. Yüzlerce ulusal ve uluslararası firmaya ev sahipliği yapacak üssün, binlerce kişiye istihdam sağlayacağının altını çizen Dağ, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün de (İYTE) Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü'ne ilişkin yürütülmekte olan fizibilite ve hazırlık çalışmalarına önem verdiğini vurguladı.

DHA’da yer alan habere göre; İzmir'in ihtiyacı olan bu projenin hayata geçmesinde üzerine düşenleri yerine getirmekten geri kalmayacaklarının altını çizen Dağ, şunları söyledi:

"Hem bir İzmir milletvekili olarak hem de yürütmekte olduğumuz milli teknoloji hamlesi konusunda milletimize karşı hissettiğimiz sorumluluk gereği, şehrimizden ve bilim insanlarımızdan gelen her türlü talebin yerine getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İzmir'e layık bir teknoloji üssünü şehrimize ve ülkemize kazandırmak için titizlikle çalışıyoruz. Bakanlığımız teknoloji üssü için 10 milyon lira kaynak aktardı. Proje de ihale aşamasına geldi, bununla ilgili çalışmalara başlandı. Sürecin hızlanmasına vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilisim-vadisi-izmir-teknoloji-ussu-ihale-asamasina-geldi_189255.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!