Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Kanal Projesi de Bursa’ya

Ekonomik krize rağmen devasa bütçeli çılgın projeler sona ermiyor. Kanal İstanbul, Kanal Riva ve Kanal Kütahya’nın ardından Bursa’da da Kanal İnegöl projesi yapılıyor.

yapi.com.tr
Bir Kanal Projesi de Bursa’ya

Milyonlar ekonomik krizle boğuşup geçim mücadelesi verirken çılgın projeler tüm ülkeye yayılıyor. Son olarak Kanal İstanbul projesinin bir benzerinin Bursa’da yapıldığı açıklandı. Kanal İnegöl adı verilen proje, AKP’li İnegöl Belediyesi ile AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; kanal projesinin masrafının yüzde 35’inin AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildiği, Kanal İnegöl’ün 850 metre uzunluğunda olacağı ve 2022’nin sonunda tamamlanacağını açıklandı. Kanal İnegöl için belediye kasasından 4 milyon TL harcandığı öğrenilirken projenin toplam maliyeti ise açıklanmadı. AKP’li İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise daha önce yaptığı açıklamada, Kanal İnegöl’ün ilçeye değer katacağını söyledi.

Kanal Kütahya
MHP’li Kütahya Belediyesi, geçen ay Kanal Kütahya adı altında bir proje hazırladı. Belediye, “çılgın projenin” tanıtım dosyasında Merkez ilçesi Sinar Mahallesi’nde yapılacak olan Kanal Kütahya projesi için belediye kasasından 90 milyon TL harcanacağı belirtildi.

Kanal Riva
İstanbul’daki AKP’li Beykoz Belediyesi’nin Riva Deresi’ni katledecek Kanal Riva projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2020 yılında “çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verdi.

Proje tanıtım dosyasında Kanal Riva Projesi’nin 63 milyon 231 bin TL’ye mal olacağı bildirildi. Bunun 29 milyon 832 bin TL’si Riva ve yan kollarındaki ıslah tesisleri, 33 milyon 398 bin TL’si ise kentsel planlama ve peyzaj projeleri için harcanacak. Proje dosyasında, çalışmalar sırasında dere yataklarında kazı ve hafriyat çalışmaları yapılacağı da belirtildi. Dosyada “Riva Deresi ve yan kollarında, gerekmesi halinde dere derivasyonu yapılacak ve dere yatakları iş makinaları ile düzenlenecektir. Toplam 29,41 kilometrelik dere yatağı ıslahı gerçekleştirilecek ve 11 tane tekne yanaşma yeri inşa edilecektir

Kanal İstanbul
İktidar tüm itirazlara rağmen Kanal İstanbul projesini yapmakta da ısrarcı. Kanal İstanbul’un 75 milyar TL’ye mâl olacağı belirtiliyor. Kanal İstanbul için sökülecek ya da kesilecek ağaç sayısının ise 200 bini bulacağı ifade ediliyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-kanal-projesi-de-bursaya_191313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!