Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Söz de Sinoplulara

Sinoplu işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Gerze ilçesinde yapımı planlanan termik santrala karşı olduklarını belirterek önceki gün kenti gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den destek istedi. Gül, konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşeceğini söyledikten sonra yanında bulunan Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa

Cumhuriyet Gazetesi
Bir Söz de Sinoplulara

Sinoplu işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Gerze ilçesinde yapımı planlanan termik santrala karşı olduklarını belirterek önceki gün kenti gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den destek istedi. Sinop’un turizm kenti olacağına inandığını ifade eden Gül, konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşeceğini söyledikten sonra yanında bulunan Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir’den de konuyu Bakanlar Kurulu’na götürmesini önerdi.

Kaygılar iletildi

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, belediyeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’e Sinop ve Gerze’nin fotoğrafını göstererek turizm konusunda iddialı olduklarını söyledi. Başkan Ergül, “Bu bölgeye termik santral yapılırsa turistler bir daha gelmez” dedi.

Bu görüşmeden sonra polisevinde işadamları ile bir araya gelen Gül’e, termik santral ile ilgili kaygılar iletildi. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, yapımı planlanan termik santralın doğaya ve çevreye vereceği zararları anlattı. Derici, imza kampanyasıyla ilgili bilgi verdi. Gerzeli işadamları Cengiz Oğuz ve Nejat Önen de Gül’den Sinop’un doğal güzelliklerinin termik santralla yok edilmemesini istedi. 75 yaşında olduğunu belirten Oğuz, “Mezarımın üstünde kül istemiyorum” diye konuştu.

Sinopluların görüşlerini dinleyen Gül, Sinop’un deniz ve yeşille kucaklaşmasına hayran kaldığını, bunu gördükten sonra Sinop’un kültür ve turizm kenti olacağına inandığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-soz-de-sinoplulara_76977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!