Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Stat, 5 Bin Konut, Bir Alışveriş Merkezi

Galatasaray Spor Kulübü'ne üst kullanımı hakkı verilen Seyrantepe'deki 384 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak yeni proje ile İstanbul'un çehresi değişecek.

Sabah
Bir Stat, 5 Bin Konut, Bir Alışveriş Merkezi

b>Galatasaray Spor Kulübü'ne üst kullanım hakkı verilen Seyrantepe'deki 384 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak proje ile İstanbul'un çehresi değişecek.

SPK ve İMKB mensuplarının üyesi olduğu Doğabaşak Yapı Kooperatifi ve Galatasaray Spor Kulübü'ne ait toplam 5 bin adet konutun yapılacağı alanda, aynı zamanda Galatasaray'ın yeni Ali Sami Yen Stadyumu inşaa edilecek. Seyrantepe'de E6 yolu ile Cendere yolu'nun kesiştiği bölgedeki arazi adeta cazibe merkezi haline geldi. Üst kullanım hakkına sahip Galatasaray Kulübü'nün arazinin tapusunu almasıyla proje start alacak. Proje içinde stadın yanı sıra ticaret merkezleri ve yeşil alanlar da bulunacak. Ayrıca Doğa Başak Kooperatifi tarafından yapılacak 24 katlı binalar bölgenin en yüksek apartmanları olacak.

AYDA 1 MİLYAR TAKSİT
Konut Yapı Kooperatifi'ninorganizasyonu ile borsacılar Seyrantepe'ye 10 bloktan oluşan 24 adet katlı apartmanları 1.000 adet konut yapmayı hedefliyor. "Finansçılar Sitesi" için borsa ve SPK çalışanlarına istek formları gönderildi. Konut projesine katılmak isteyen sermaye piyasası çalışanları ilk etapta 10 milyar lira TL ödeyecek. Ayda birer milyar TL'lik taksitlerle de borsacı ve bankacılar iş yerlerine çok yakın bir konut sahibi olacaklar.

İş Bankası ve İMKB çalışanları konut projesi için ihale tarihine kadar Maliye'ye ödeyecekleri paranın bir bölümünü toplamak zorundalar. Bu arada bölgede diğer kooperatiflerin de konut yapımı için çalışmalarını sürdürdükleri belirtiliyor. Satışa çıkarıldığında kimsenin dönüp bakmadığı Seyrantepe'deki Maliye'nin arazisi şimdi Galatasaray, IMKB ve SPK çalışanları sayesinde İstanbul'un en cazip bölgesi haline geldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-stat-5-bin-konut-bir-alisveris-merkezi_26301.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!