Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Tarih Daha Kül Oldu

Üsküdar Beylerbeyi'nde 1. derece tarihi eser olduğu belirtilen 3 katlı ahşap Yağcılar Köşkü, dün çatı bölümünde çıkan esrarengiz yangın sonrasında

Hürriyet
Bir Tarih Daha Kül Oldu

b>Üsküdar Beylerbeyi'nde 1. derece tarihi eser olduğu belirtilen 3 katlı ahşap Yağcılar Köşkü, dün çatı bölümünde çıkan esrarengiz yangın sonrasında kül oldu.
Küplüce Mahallesi Şemsibey Sokak'ta bulunan 3 katlı tarihi ahşap köşk dün çıkan şüpheli yangınla, İstanbul'un yok olan tarih ve kültür varlıkları listesine eklendi. Yaklaşık 20 yıldır içerisinde kimsenin yaşamadığı ve bakımsızlık nedeniyle virane haline dönen ahşap bezemeleriyle ünlü Yağcılar Köşkü'nün çatı bölümünde dün gece saat 23.15 sıralarında yangın çıktı.

Bir süre önce Tahsin Özer tarafından satın alınan ve zaman zaman evsiz kişilerin barındığı belirtilen ahşap köşkün çatısında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Vatandaşların alevleri görüp haber vermesi üzerine olay yerine Üsküdar, Beşiktaş, Kadıköy, Beykoz ve Kartal itfaiye grupları sevk edildi. Bir saat süren yoğun çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Tarihi köşk kül olurken, yangını barınmak için eve giren evsiz kişilerin çıkarmış olması ihtimali üzerinde durulduğu ancak kundaklama ihtimalinin de değerlendirildiği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-tarih-daha-kul-oldu_2695.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!