Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Tarihi Bina Daha Satılıp Otel Oluyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinde kurulduğu dönem papaz okulu olarak kullanılan, daha sonra 1980 yılına kadar ilkokul binası olarak değerlendirilen tarihi Taş Mektep, meclis kararıyla satılıyor. Gerekçe: Belediyenin restorasyona bütce ayıramaması.

yapi.com.tr
Bir Tarihi Bina Daha Satılıp Otel Oluyor!

Mudanya’nın 3 bin yıllık geçmişe sahip Tirilye beldesinde çok sayıda kilise, ruhban okulu ve ayazma bulunuyor. 1905 yılında kurulan ve Rum lider, Başpiskopos Makarios’un da eğitim aldığı tarihi binanın restorasyonu için yaklaşık 8 milyon liranın gerektiğini belirten Tirilye Belde Belediye Başkanı Ali Turan, “Restorasyon olmazsa bu bina çökecek. Bu nedenle mecliste satışını gündeme getirdik. Karar çıktı. Ancak satışını yapabilmemiz için Kültür ve İçişleri bakanlıklarından izin çıkması gerekiyor. Oluru alırsak, 3 milyon liraya satmayı planlıyoruz” dedi.

Otel olacak

Turan, “Taş Mektep’e Araplar talip. Geçen yıl Kemerli Kilise’yi alan Fener Rum Patrikhanesi de satın almak istiyormuş. Taş Mektep’i alan restorasyondan sonra büyük olasılıkla otel olarak kullanacak. Biz de parayla beldemize, terminal, otopark, meslek lisesi alanı, düğün salonu ve futbol sahası yapmayı düşünüyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-tarihi-bina-daha-satilip-otel-oluyor_106958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!