Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Birbirini Tamamlayan İki Ülke; Türkiye ve Yunanistan

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Yunan -Türk İnşaat ve İnşaat Malzemeleri” başlıklı forum, 32. Uluslararası Yapı 2009 İstanbul Fuarı çerçevesinde dün (7 Mayıs 2009) gerçekleştirildi. İnşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerindeki Türk-Yunan işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi için uygun bir platform sağlamayı

yapi.com.tr
Birbirini Tamamlayan İki Ülke; Türkiye ve Yunanistan

STRONG>Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Yunan -Türk İnşaat ve İnşaat Malzemeleri” başlıklı forum, 32. Uluslararası Yapı 2009 İstanbul Fuarı çerçevesinde dün (7 Mayıs 2009) gerçekleştirildi. İnşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerindeki Türk-Yunan işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi için uygun bir platform sağlamayı hedefleyen toplantıya ilgi büyüktü. Toplantıda, hizmet sektörü gelişmiş olan Yunanistan ve imalat alanında önde olan Türkiye’nin birbirini tamamladığı ifade edilerek Türkiye’nin, Yunanistan’ın Avrupa Birliği üyeliğinden dolayı edindiği tecrübelerden yararlanması önerisi öne çıktı.

Açılış konuşmasını yapan Yunanistan Başkonsolosu Vasilios Bornovas , iki ülke arasında kurulması öngörülen işbirliklerinin önemine vurgu yaparak Yunanistan Konsolosluğunun bir anlamda barışı da destekleyen bu tip ilişkilerin gelişimi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Diğer açılış konuşması için kürsüye gelen Ekonomik ve Ticari İlişkiler Danışmanı Betty Larda ise 1970’lerden itibaren piyasanın sınırlı olması nedeniyle gözünü dışarıya çeviren Yunan inşaat sektörü ve sektörün tarihçesini anlattı.

Eurobank Başkan Yardımcısı Fedon Hatzakis’in moderatörlüğünü üstlendiği panele Kuzey Yunanistan Endüstrisi Federasyonu Başkanı Georgios Mylonas, Yunanistan Alüminyum Birliği Başkanı Georgios Doukidis, Türk-Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos, Yunanistan-Türkiye İş Konseyi, Yunanistan Sanayiciler Federasyonu Temsilcisi Dimitris Papanikolaou, Neowood Temsilcisi Leftheris Kaliviotis, Kleemann Asansörleri Satış Müdürü Stefanos Parizyanos ve Yapı-Endüstri Merkezi Danışmanı Barış Onay konuşmacı olarak katıldı.

Toplantı, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlanması yolunda ilk adım olarak değerlendirildi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/birbirini-tamamlayan-iki-ulke-turkiye-ve-yunanistan_68821.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!