Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Biri Bu Tekneleri Durdursun

Bodrum ilçesi Güvercinlik Koyu, 3 ve 4 yıldızlı turistik tesislerin önüne boşlatılan tonlarca ölü balık ve sintine nedeniyle kirliliğe büründü. 4 kilometrelik kıyı şeridinde turistler saatlerce denize giremedi, zabıta ve jandarma inceleme yapıp tutanak tuttu. Denize giremeyen tursitler ve Güvercinlik'te yaşayanlar isyanda.

Radikal Gazetesi
Biri Bu Tekneleri Durdursun

odrum ilçesi Güvercinlik Koyu, 3 ve 4 yıldızlı turistik tesislerin önüne boşlatılan tonlarca ölü balık ve sintine nedeniyle kirliliğe büründü. 4 kilometrelik kıyı şeridinde turistler saatlerce denize giremedi, zabıta ve jandarma inceleme yapıp tutanak tuttu. Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme, “Son bir aydır trol tekneleri koyun içine kadar girip turistik tesislerin önüne ölü balıkları döküp kaçıyor. 4 tekneyi tespit ettik, kaymakamlık başta olmak üzere ilgili kurumlara bildirdik. Koy, denize girilmez hale geldi” dedi.

1 Eylül'de sezonu açan trol tekneleri tuttukları balıklardan ekonomik değeri olmayan kupes, izmarit gibi tonlarca balığı geçen yılllarda olduğu gibi gene kıyıya yakın bölgelerde denize döktü. Rüzgarın da etkisiyle Güvercinlik Koyu'nda, dün gece yarısı trol teknelerinin denize boşalttığı tonlarca ölü balık ve sintine akıntısı kıyıya vurdu. Denizin üzeri ölü balık ve sintine ile dolarken, oluşan pis koku ve kirlilik nedeniyle 4 kilometrelik kıyı şeridinde yer alan 3 ve 4 yıldızlı tesislerde konaklayan bin 200 civarında turist denize giremedi. Rus, Danimarkalı ve Belçikalı turistler tekneler ve minibüslerle koyu terk ederek başka bölgelerde denize girmeye gitti.

Tatilciler isyan etti

İki haftalık tatil için Güvercinlik’e gelen Bilkent Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Sorumlusu Ayşe Kurgan, “İki haftadır sık sık rastladığımız balık ölüsü ve kirlilik bu sabahtan itibaren had safhaya ulaştı. Koyun üstü tamamen ölü balık ve sintineyle kaplanırken, yabancı turistler otellerden kaçmaya başladı. Sahile gelenler ise denize giremeden geri döndü. Biz de denize giremiyoruz. Güzelim cennet koyu çöplüğe çevirdiler. Ölü balıkları dökecek başka yer bulamadılar mı” diye isyan etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi Ahmet Kafadar, sabah saatlerinden itibaren cennet koydaki çevre katliamına şahit olduklarını ve çok üzüldüklerini anlatırken, “Günlerdir devam eden olay bugün yoğunlaştı. Sabah saatlerinde denize boşaltılan ölü balıkları gördüm. Teknenin ismini jandarma güçlerine ve zabıtaya bildirdim. Göz göre göre cenneti cehenneme çevirenlere en ağır ceza verilmeli” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/biri-bu-tekneleri-durdursun_63497.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!