Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Biriken Yapısal Sorunların Çözümü İçin Ciddi Bir Umut Kaynağı…

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİM-FED) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başında Erdoğan Bayraktar'ın olmasının sektörün biriken yapısal sorunlarının çözümü için ciddi bir umut kaynağı olduğunu bildirdi.

yapi.com.tr / AA
Biriken Yapısal Sorunların Çözümü İçin Ciddi Bir Umut Kaynağı…

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİM-FED) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yapı güvenliğinin çok zayıf olduğunu ve kalitesiz yapı inşaatlarının çokluğunu, 17 ağustos depremi ile binlerce vatandaşın canını ve malını kaybederek öğrendiklerini kaydetti.

İnşaat yapı sektörünün, yapısal sorunlarını 1960'lı yıllardan beri biriktirerek bugüne kadar getirdiğini belirten Tellioğlu, şu ifadelere yer verdi:

''Bu yıkım felaketinden sonra sözde inşaat yapı sektörünü denetleyecek 4708 sayılı yapı denetim kanunu çıkarılmış. Bu kanun bugüne dek eksik ve aksak taraflarıyla gelebilmiş olmakla beraber ihtiyacı karşılayamamıştır. Bugün itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni ihtiyaçlara göre yeni bir bakanlık olarak yapılandırılması ve başında da Erdoğan Bayraktar gibi çok deneyimli, gerek özel sektörde çalışmış gerek kamu sektöründe kendini ispatlamış bir meslektaşımızın olması biriken yapısal sorunların çözümü için ciddi bir umut kaynağı olmuştur.

Yapı sektörünün en önemli sorununun, sektörün taraflarının menfaat kaygıları ve getireceği yükümlülükler nedeniyle, konuyu bir türlü yapısal sorun olarak kabul etmemeleri olduğunu belirten Tellioğlu, Bakan Bayraktar'ın ''doğal afetlere karşı yapı güvenliğini temel alan aynı zamanda çevre uyumu ile birleştiren modern, güvenilir yaşam alanlarını oluşturma gayreti içerisinde olduğunu'' ifade etti.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/biriken-yapisal-sorunlarin-cozumu-icin-ciddi-bir-umut-kaynagi_88986.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!