Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Biz Tasarımı Iskalamıyoruz Sıçratmayan Pisuar Yapıyoruz

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret Genel Müdürü Şadi Burat, strateji ve toplam kalite kavramının ardından ‘tasarım’ın herkes tarafından be

Hürriyet
Biz Tasarımı Iskalamıyoruz Sıçratmayan Pisuar Yapıyoruz

b>Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret Genel Müdürü Şadi Burat, strateji ve toplam kalite kavramının ardından ‘tasarım’ın herkes tarafından benimsenmesi halinde Türkiye’nin rekabette farklılık yaratarak öne geçebileceğine dikkat çekti.

Eczacıbaşı VitrA olarak tasarımın önemini gördüklerini ve tasarıma odaklandıklarını söyleyen Şadi Burat, ‘Türkiye’nin tasarımı ıskalamaması’ uyarısını yaptı. ‘Biz VitrA olarak bunun farkındayız ve yeni tasarımlarla dünyadaki rekabet gücümüzü artırıyoruz. Yeni ürünler üzerine odaklanıyoruz’ diyen Şadi Burat, önümüzdeki 6 ay içinde ‘sıçratmayan pisuar’ı dünya pazarında ilk kez piyasaya sunacaklarını açıkladı. Burat, ‘Pisuarı kullanırken gün ışığında dikkat ederseniz, önemli miktardaki bölümünün üzerinize geri sıçradığını görürsünüz. Pisuarlar hep böyledir. İlk defa sıçratmayan ve halen kullanılan pisuarlardan da daha küçük yeni bir pisuar yapıyoruz. Dünyada böyle bir ürün yok’ dedi.

Bu yeni tasarım pisuarın VitrA’yı dünyada rakiplerinden farklı bir yere taşıyacağına dikkat çeken Burat, ‘Biz tasarımın rekabetteki önemini biliyoruz.

Burat, kokusuz ve su tasarruflu klozeti geçtiğimiz aylarda geliştiren VitrA’nın, engellilerin tuvalet sonrasında kendi temizliğini kendisinin rahatlıkla yapabileceği robotlu klozet tasarımında da son aşamaya geldiğini söyledi. Şadi Burat, ‘Sadece para kazanacağız diye düşünemeyiz. Eczacıbaşı olarak tasarım bu ülkede anlaşılsın, tüm Türkiye’ye yayılsın istiyoruz. Herkesin bu kavramı anlaması ve buna uygun hareket etmesi ülkenin istikbalidir’ dedi. Tasarıma ağırlık veren firmaların rekabette güç elde edeceğini vurgulayan Burat, şöyle konuştu: ‘Türkiye pek çok konuda bir çok imkanı ıskalıyor. Sanayinin çok küçük bir kesiminde tasarımın önemi biliniyor ve buna önem veriliyor. Türkiye tasarım konseptini ıskalamasın.’

ADesign Fair 2004 10 Ekim’e kadar açık

ŞADİ Burat, VitrA’nın kurumsal ana sponsorluğunu üstlendiği, Hürriyet’in de sponsorları arasında yer aldığı ve bu yıl ikincisi yapılan ‘ADesign Fair 2004’ İstanbul Uluslararası Tasarım Buluşması Fuarı’nın tüm Türkiye’ye yol çizecek bir platform olduğunu belirtti. Art+Decor Dergisi ve İkon Fuarcılık Hizmetleri’nin işbirliğiyle, 6-10 Ekim arasında Hilton Kongre ve Sergi Merkezi ile Harbiye Askeri Müze-Ahmet Fethi Paşa Salonu’nda gerçekleştirilen fuar, Türkiye ve dünyadan, mobilya, elektronik, otomotiv, tekstil, mimari, pek çok farklı sektörden tanınmış markalarla, bağımsız tasarımcıların sıra dışı çalışmalarını biraraya getiriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/biz-tasarimi-iskalamiyoruz-sicratmayan-pisuar-yapiyoruz_19029.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!