Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bizans Sarayı Nasıl Korunacak

İstanbul’da eski Eminönü Belediye Başkanı’nın ortaya çıkardığı Bizans Sarayı, Avrupa Parlamentosu’nda soru önergesine konu oldu. Parlamento’nun Yunan üyesi Eleni Koppa, verdiği önergede, “Komisyon, Türk yetkililerin Bizans Magnaura Sarayı’nı, tarihi önemine uygun biçimde arkeolojik site olarak tasarlanmasını sağlayıp korunması için ne planlıyor”

Hürriyet Gazetesi
Bizans Sarayı Nasıl Korunacak

İstanbul’da eski Eminönü Belediye Başkanı’nın ortaya çıkardığı Bizans Sarayı, Avrupa Parlamentosu’nda soru önergesine konu oldu.

Parlamento’nun Yunan üyesi Eleni Koppa, verdiği önergede, “Komisyon, Türk yetkililerin Bizans Magnaura Sarayı’nı, tarihi önemine uygun biçimde arkeolojik site olarak tasarlanmasını sağlayıp korunması için ne planlıyor” diye sordu. Koppa, soru önergesinde, Türk yasalarının yıkılan binaların altındaki bölümlerin de arazi sahibine ait saydığını söyledi.

Gazete ilanıyla satılık

Eminönü eski Belediye Başkanı Tahir Aktaş’ın sahibi olduğu çorap fabrikasının yıkılmasıyla ortaya çıkan Magnaura Sarayı, 2005 yılında 12 milyon dolara, bu yıl da 12 milyon euroya satışa çıkarıldı. Magnaura Sarayı’yla burayı nikah salonuna dönüştürmek isteyen yatırımcılar da ilgileniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bizans-sarayi-nasil-korunacak-_76978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!