Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bize Bina Değil, Yeşil Alan Lazım"

Bursa Nilüfer’e bağlı Altınşehir Mahallesi’ndeki park alanını özel okula peşkeş çekerek gündeme gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şimdi de İhsaniye Mahallesi’nde son kalan yeşil alanı yol geçireceğim bahanesi ile yok etmeye çalışıyor.

yapi.com.tr
"Bize Bina Değil, Yeşil Alan Lazım"

Bursa’nın Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde içerisinde Memleket Sevdalıları Derneği Lokali’nin de bulunduğu son yeşil alanın yıkımı için dün sabah saat 08.30 sularında belediye ekipleri yeşil alanın bulunduğu alana geldi. Belediyenin elinde bulunan ve kaymakamlıktan aldıklarını iddia ettikleri belgeye göre dernek lokalini boşaltmaya geldiklerini söylediler. Toplanan halk derneğin boşaltılmasına izin verdi ama ellerinde yıkım emri olmadığı için yıkımına izin vermeyeceklerini belirtti. Belediye ekipleri lokali boşaltırken iş makinesinin hareket ederek binaya doğru gelmesinin ardından, iş makinelerinin önüne oturan halk bir süre sonra makineyi ve Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan’ı yeşil alandan kovdu. Ardından bir forum yapıldı.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, forumda söz alan Memleket Sevdalıları Derneği Eski Başkanı Mustafa Akyabağ: "Bize bina değil yeşil alan lazım. Seçimden önce Başkan Bozbey şöyle diyordu: ‘Bu kenti ben yönetmeyeceğim mahalle komiteleri yönetecek.’ Nilüfer İhsaniye’de kalan son yeşil alanın Nilüfer Belediyesi tarafından yol geçirme bahanesi ile yok edilme çalışmasına karşı İhsaniye ve Nilüfer halkı direnişe geçti" dedi.

Forumun gerçekleştiği sırada İlçe Emniyet Müdürü’nün açıklama yapacağım diyerek halkı kendi etrafında topladığı sırada, yeşil alanın arkasından giren iş makineleri lokal olan binayı yıkmaya başladılar. Halk soğukkanlılıkla binanın yıkılmasına izin verdi ama burada tek bir ağacı yıktırmayacağız diyerek akşam saat 19.00’da yeşil alanın bulunduğu alana çağrı yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bize-bina-degil-yesil-alan-lazim_132626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!