Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Bizim İşimizin Ölçeği ve Ölçümü Milimetre”

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türk Yapısal Çelik Derneği - TUCSA'nın geleneksel etkinliği Yapısal Çelik Günü’nde ‘Çelik Yapı Projeleri’ de tartışıldı.

  • “Bizim İşimizin Ölçeği ve Ölçümü Milimetre”
  • “Bizim İşimizin Ölçeği ve Ölçümü Milimetre”
  • HAMP Haydar Aliyev Kültür Merkezi
  • HAMP Haydar Aliyev Kültür Merkezi
  • Double Tree By Hilton
  • Doha Havalimanı
  • İstanbul Deniz Müzesi
  • İstanbul Deniz Müzesi
  • Salt Beyoğlu
  • Salt Beyoğlu

Prof. Dr. Harun Batırbaygil’in moderatörlüğünde gerçekleşen bölümün ilk konuşmacıları İz İnşaat’tan Selçuk İz ve Limit’ten Hunberk Kanıbelli oldu. Zaha Hadid imzalı HAMP Haydar Aliyev Kültür Merkezi hakkında detaylı bilgi veren ikili, orojenin Şubat 2010’da başlayarak Mayıs 2012’de tamamlandığını açıkladı. Sunumları kapsamında kısa bir film de paylaşan İz ve Kanıbelli, fraktal geometri, doğa ve kaos ilişkisinden bahsetti.

HAMP projesinde organik morfolojinin ön plana çıktığını belirten Kanıbelli, binanın formunu strüktür bağlamında aktardı. Bu noktada uzay kafes taşıyıcı hakkında izleyicilere bilgi veren İz de; iç ve dış kabuğa dair sayısal veriler paylaştı. Projenin sıfır iş kazası ile tamamlandığını aktaran İz, toplam 26 bin değişik panel üretildiğini vurguladı.

İlk bölümün ikinci sunumunu gerçekleştiren Okan Ünyazıcı ise Gülermak firması adına konuşarak ‘Double Tree by Hilton’ projesine dair detayları paylaştı. Projenin künyesini de aktaran Ünyazıcı, binanın çelik konstrüksiyon alanları, performans ve rüzgar hesaplarını anlattı. Mühendislik çalışmalarının Yapı Teknik tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Ünyazıcı, kolon montajının özelliklerini ve nasıl yapıldığını da izleyicilerle paylaştı. Binanın dış cephe kaplamalarının cam ve kompozit malzeme olduğunu da ifade eden Ünyazıcı, şu anda yapının çelik olarak tasarlanmış ve yapılmış Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olduğunu vurguadı.

Öncelikle çalışmakta olduğu kurum, TAV, hakkında bilgi veren Ahmet Çıtıpıtıoğlu, TAV’ın tamamlanmış ve devam eden projelerini aktararak TAV’ın yurtdışında çok katlı yapı projelerinin de bulunduğunu vurguladı. Daha sonra Doha Havalimanı projesinin detaylarını paylaşan Çıtıpıtıoğlu, proje künyesini paylaşarak projenin üç aşamada gerçekleştirildiğini kaydetti. Çıtıpıtıoğlu, projenin maliyeti ve büyüklüğü ile ilgili bilgi vererek yapının özelliklerinden ve terminal kemer yapısından bahsetti.

Panel’in bir diğer konuşmacısı TEM Mühendislik'ten Zihni Tekin oldu. Tekin, İstanbul Deniz Müzesi projesini dinleyicilerle paylaştı. Projenin 2008 senesinde başladığını anlatan Tekin, proje kapsamında eski müze ile yeni yapılacak binanın fonksiyonel birleşikligini vurguladıklarını anlattı. “Bizim işimizin ölçeği ve ölçümü milimetre” diyen Tekin, çelik malzemesinin kullanımının hassas olduğunu, bütün meslektaşların çelik kullanımı konusunda çok detaylı bilgiye sahip olmasını beklediklerini ifade etti.

Panelin son konuşmacıları Celal Erdem Mühendislik’ten Celal Erdem ve PRONET Mühendislik’ten Ara Pekmezoğlu oldu. ‘Salt Beyoğlu’ projesini aktaran ikili, sunumlarını anıt olmayan eski eserin tadilat ve yenileme inşaatı parantezinde ele aldı. Binanın tarihçesi ve özellikleri hakkında bilgi veren ekip, binanın fonksiyon değişimine dikkat çekti. Projeleri kapsamında bodrum inşaatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem ve Pekmezoğlu, mevcut dış duvarı koruduklarını ve perde sistemi oluşturduklarını aktardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bizim-isimizin-olcegi-ve-olcumu-milimetre_103397.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!