Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BM İnşaatları Durdurdu

Birleşmiş Milletler, (BM) olası Irak savaşına karşı tedbirlerini alıyor. BM, Irak'ta yaptırdığı yol, hastane ve idari merkez binalarını ihale ettiğ

Akşam



b>Birleşmiş Milletler, (BM) olası Irak savaşına karşı tedbirlerini alıyor. BM, Irak'ta yaptırdığı yol, hastane ve idari merkez binalarını ihale ettiği Türk müteahhit firmalarından işlerini bir hafta içinde tasfiye etmelerini istedi. ABD inşaat şirketleri de işlerini yarım bırakarak ülkeyi terk etti.

BM, Irak'ta bir yıldır yapımını sürdürdüğü ve bitme aşamasında olan bütün inşaatların durdurulması talimatını verdi. BM'nin inşaat işlerini üstlenen firmalardan Göktaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şahin, 6 ay sonra bitecek inşaatların tasfiye edilmesi yönündeki kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. Tasfiye kararının harekatın başlayacağının en belirgin işareti olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

'Saldırının ilk günlerinde BM'den böyle bir tasfiye kararı bekliyorduk. İki gün önce BM yetkilileri, Irak'ta çalıştığı bütün firmaların işlerini bir hafta içinde tasfiye etmelerini istedi. BM, bu inşaatlara

3 yıldır para akıtıyor. Bir anda böyle kararın alınması yüzlerce Türk şirketini mağdur etti.'

Irak inşaat pazarının yüzde 40'ını elinde bulunduran Amerikan firmalarının da işlerini yarım bırakarak, ülkeyi terk ettiğini de belirten Şahin, 'Tasfiye kararı Irak'ta harekatın mart ayında yapılacağı şekilnde yorumlanıyor' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bm-insaatlari-durdurdu_3419.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!