Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum Göltürkbükü Sahili Halka Açılıyor

Bodrum'da sosyetenin gözde tatil merkezlerinden Göltürkbükü sahilindeki 40 iskele, bu ay sonundan itibaren yıkılmaya başlanacak. Projenin 2 milyon dolara mal olması bekleniyor.

Milliyet Gazetesi/Yaşar ANTER
Bodrum Göltürkbükü Sahili Halka Açılıyor

öltürkbükü'ndeki kötü görüntüleri ve kaçak iskeleleri Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tamamen yıkılarak halka açık bir sahil şeridi oluşturulacak. Projeyi açıklayan Göltürkbükü Belediye Başkanı ANAP'lı Halil İbrahim Kaynar, "Üç yıldır hazırladığımız projeyi ekim sonundan itibaren hayata geçireceğiz. İskeleler yıkıldıktan sonra haksız rekabet ortamı olmadan sahili halka açacağız. Yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak proje 2008 turizm sezonuna yetişecek" dedi.
Göltürkbükü'ndeki 4 kilometrelik sahil şeridinin büyük bölümünü halkın kullanamadığını, denizin restoran, otel ve beach clublar tarafından istila edildiğini kaydeden Kaynar, proje kapsamında sahillerin tamamen halka açılacağını da belirtti.

Belediye Başkanı Kaynar, beldedeki çeşitli restoran, otel ve eğlence yerlerindeki farklı fiyat politikaları uygulanmasının engelleneceğini de dile getirdi.

Projeye destek geldi
Göltürkbükü Turizm ve Güzelleştirme Derneği (BÜKDER) Başkanı Haluk Bingöl de beldedeki iskelelerin sahilde çirkin bir yapılaşma ve aşırı deniz kirliliğine yol açtığını kaydederek şöyle konuştu:

"Projenin uygulanmasını ve bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Çünkü son yıllarda kaçak iskelelerin hızla artması sonucu sahildeki keşmekeşlik artmış, geceleri restoran ve bara dönen iskeleler deniz kirliliğine yol açmaya başlamıştı. İskelelerin kaldırılmasıyla düzenlenecek yeni sahil projesinde doğal dokunun korunmasını istiyoruz. Bu proje en az beş yıl önce yapılmalıydı."

Eşit davranılmalı
Göltürkbükü beldesinde 25 yıldır Türkbükü Otel ve Restoran'ı işleten Hasan Tokcan, "Öğrendiğimiz kadarıyla proje önce Göltürkbükü esnafının bulunduğu yerden başlayıp 1.5 kilometrelik sahili kapsayacak. Ancak sosyete plajı denilen zenginlerin tatil yaptığı lüks otel ve beach club'ların iskelelerine dokunulmayacak. Proje bu şekilde uygulanırsa yanlış olur. Haksız rekabet ortaya çıkar" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-golturkbuku-sahili-halka-aciliyor_56695.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!