Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum Müzesi Kilit Altında

Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde 13 sergi salonu, personel yetersizliği nedeniyle kapatıldı. Müz

Radikal
Bodrum Müzesi Kilit Altında

b>Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde 13 sergi salonu, personel yetersizliği nedeniyle kapatıldı. Müze Müdürü Oğuz Alpözen, "Bekçilerin tercümanlık yaptığı, kafeteryaların kapatıldığı, sanatçıların uzaklaştırıldığı müze, tarihinin en kötü dönemini yaşıyor" dedi.

Yılda 700 bine yakın turistin ziyaret ettiği müzede İngiliz Kulesi, Fransız Kulesi, Alman Kulesi, Boynuzlu Kule, Zindan, Türk Hamamı, Komutan Kulesi, Yılanlı Kule, İtalyan Kulesi, geç bronz çağı batıkları, Roma Mezarı, tiyatro, forsaların toplu mezarlarının sergilemesine son verildi. Sadece Doğu Roma Batığı, açık havada olan anfora sergilemesi, Cam Salonu, Tunç Çağı Batıkları Salonu, Karyalı Prenses Salonu ziyarete açık kaldı. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri ziyaret edilebilen bu salonların adı kale, girişindeki gişelere 'Ziyarete açık bulunan salonlar' başlıklı yazı asılarak duyuruldu. Duyuru yazısının Türkçe olması nedeniyle salonların kapalı olduğunu müzeye girdiklerinde öğrenen yabancı turistler tepki gösterdi.

Açık salonlarda da yabancı dil bilmeyen bekçilerden eserlerle ilgili bilgi almaya çalışan turistler şaşkınlıklarını gizleyemezken, 33 bin metrekarelik alana yayılan Bodrum Kalesi'nin orta avlusunda 35 yıldır faaliyet gösteren kafeterya ve büfe de kapatıldı. Bodrum Kalesi'ni Koruma ve Yaşatma Derneği'nin işlettiği kafeterya ve büfenin yeni dernekler yasasının izin vermemesi nedeniyle kapatıldığı belirtildi.

Müdür Oğuz Alpözen, müzede 1986 yılında 33 bekçi ve 20 görevliyle çalıştığını, 2004 yılında bekçi sayısının dörde, görevli sayısının üçe düştüğünü söyledi.
Muğla Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan personel takviyesi için yardım isteyeceğim. Dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin kapılarının kapanmaması için her şeyi yapacağım" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-muzesi-kilit-altinda_10901.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!