Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum Su Krizinin Eşiğinde

Muğla’nın Bodrum ilçesinde birçok mahalleye su verilememesi ve şikayetlerin had safhaya ulaşması üzerine MUSKİ (Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü) yazılı açıklama yaptı.

yapi.com.tr
Bodrum Su Krizinin Eşiğinde (Fotoğraf: AA)

Muğla’nın Bodrum ilçesinde birçok mahalleye su verilememesi ve şikayetlerin had safhaya ulaşması üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; MUSKİ (Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yağış oranlarının yüzde 45 azalması, turizm sezonu nedeniyle yaşanan yoğun su tüketimi, havuz doldurma, sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üstünde seyretmesi ve baraj seviyelerinin geçtiğimiz yıllara oranlara çok düşük seviyelerde olması gibi nedenlerden dolayı Bodrum’un bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanmaktadır. Bölge halkının su kesintileri hakkında doğru ve yeterli bilgi sahibi olmasının yanı sıra MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından su kesintilerine karşı alınan önlemler ve hayata geçecek olan projeler hakkında açıklama yapma gereği duyurulmuştur.

Öncelikle Bodrum Yarımadası'nın su ihtiyacı ve bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik sağlanan su miktarı hakkında verilere bakıldığında arada önemli bir eksiğin olduğu ortaya çıkmaktadır. Bodrum Yarımadası'nın günümüz itibariyle yıllık su ihtiyacı 44,42 Milyon metreküp ancak MUSKİ Genel Müdürlüğüne tahsis edilen ve Bodrum’a vermesi söylenen su miktarı ise 29,50 Milyon metreküptür. Yeni kuyu açılarak bu su miktarının yükseltilmeye çalışılmasına rağmen küresel iklim krizinin etkileriyle çok sayıda su kaynağı kaybedilmiştir sisteme verilebilen su miktarının ise ancak 28,50 Milyon metreküp seviyelerinde kaldığı görülmektedir.

Bodrum’a verilen bu su ise yaklaşık olarak 320 bin kişiye yetecek miktardadır. Ancak Bodrum’da turizm sezonunda ve özellikle Bayram tatillerinde 1 milyonun üzerinde misafir ağırlanmaktadır. Yıllık yaklaşık olarak 16 Milyon metreküp su açığına ilaveten yıllık 5 Milyon metreküp temin edilmesi ön görülen Mumcular Barajından 28 Eylül 2023 tarihinden itibaren su alınamamaktadır.

Yaşanan bu su yetersizliklerinin geçici ve kalıcı çözümleri için MUSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından önemli projeler hazırlanmış ve hayata geçirilmeye başlanmıştır…

İlave su çalışmalarının yanı sıra, Bodrum ana içme suyu hattında meydana gelen arızaların azaltılması, taşıma kapasitesinin arttırılması ve şebeke hidrolik yetersizliklerinin giderilmesi için 25 ayrı proje hazırlanmış ve bu projelere turizm sezonunun bitiminde etaplar halinde başlanacaktır. Su kıtlığı yaşanan ilçemizde yeşil alan sulama, araç yıkama ve havuz suyu kullanımları başta olmak üzere hayatımızın her alanında su tasarrufuna gidilmesi, su kaynaklarımızın korunması ve israfın önüne geçilmesi büyük önem arz etmektedir."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-su-krizinin-esiginde_205128.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!