Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum Suyu Denizden İçecek

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’nin 11 üyesi, 30 yıllık sorunların gelecek turizm sezonu öncesi çözümü için girişimde bulunacak. Bodrum Belediye ve Birlik Başkanı Mazlum Ağan, önlem alınmaması halinde içme suyunun denizden karşılanacağını bildirdi.

Hürriyet EGE
Bodrum Suyu Denizden İçecek

b>Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği’nin 11 üyesi, 30 yıllık sorunların gelecek turizm sezonu öncesi çözümü için girişimde bulunacak. Bodrum Belediye ve Birlik Başkanı Mazlum Ağan, önlem alınmaması halinde içme suyunun denizden karşılanacağını bildirdi.

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği, Göltürkbükü Princess Resort Hotel’de toplantı düzenledi. Bodrum ve Birlik Başkanı Mazlum Ağan, 30 yıllık sorunların turizm sezonu öncesi çözülmesi için Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Enerji bakanlıkları, DSİ ile temasların hızlandırılması, projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi.

Ağan, katı atık merkezi için Dereköy’de seçilen 75 dönümlük arazinin kamulaştırma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bodrum’un ana sorunlarını tek başına çözmemiz mümkün değil. Turizme milyonlarca dolar döviz sağlayan kentimizin katı atık, hayvan barınağı, enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve su ile ilgili projelerine devletin destek vermesi, projelerin bir an önce ihale edilmesi, tamamlanması için hükümetin çaba göstermesi gerekir. Bodrum’un turizmde bir numara olmasını istiyorsak ana sorunları kısa zamanda çözmeli, sorunsuz bir turizm bölgesi yaratmalıyız. Belediye başkanları olarak ilçemize gelen turist ve seyahat acentelerine sorunları göstermemek yaşatmamak için büyük gayret sarf etmekten bıktık."

Başkan Ağan, Bodrum’un gelecek yıldan itibaren suyunu denizden arıtarak temin etmesi kararı aldıklarını da açıkladı, şöyle dedi:

"DSİ’nin, Bodrum’a Geyik Barajı’ndan su temin etmek için hazırladığı proje onaylanmasına rağmen hala ihalesi yapılmadı. Su kaynakları tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Gelecek yıl özellikle turizm sezonunda büyük sıkıntı yaşayabiliriz. Bu nedenle deniz suyunun arıtılması çalışmalarına yöneleceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-suyu-denizden-icecek_56601.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!