Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaz İçin İlk İyi Haber

Depreme hazırlık çalışmalarının hukuki ve bilimsel altyapısını oluşturmak amacıyla Bayındırlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek Depre

Radikal



epreme hazırlık çalışmalarının hukuki ve bilimsel altyapısını oluşturmak amacıyla Bayındırlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek Deprem Şûrası, dün Grand Cevahir Otel'de başladı. Mevzuat ve yapı denetimi gibi yedi ayrı komisyon kapsamında, 70 öğretim üyesi ve 100'ün üzerinde bürokratın katılımıyla yapılacak toplantılarda çıkan sonuçlar oylamayla karara bağlanacak. Komisyonlarda alınan kararlar, Bayındırlık Bakanlığı tarafından Meclis'e sunulacak yeni deprem kanun ve mevzuatlarının da temelini oluşturacak.

Deprem Şûrası'nın açılışında konuşan Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, Türkiye'deki okul ve yatakhane gibi kamu yapılarında beton mukavemetinin yüzde 40 oranında eksik olduğunu hatırlattı.

İstanbul'da bulunan 383 okul ve eğitim binasının yanı sıra otoyollardaki 196 köprü, 27 viyadük, dokuz yaya üstgeçidi ve beş bağlantı yol tünelinin olası depreme karşı güçlendirileceğini belirten Ergezen, şöyle devam etti: "Boğaz köprüleri başta olmak üzere, toplam 11 köprü ve viyadüğün güçlendirme projesinin ihalesi sonuçlanmak üzere."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogaz-icin-ilk-iyi-haber_18662.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!