Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaz'daki Müthiş Arazi Pula Döndü

İstanbul Boğazı’nın en değerli gayrimenkulleri arasında gösterilen Ortaköy’de Alarko Holding’in kiracı olduğu 42 bin 653 metrekare arazi üzerine kurulu olan ve icradan iki kez satışa çıkan Şifa Yurdu Hastanesi’ne alıcı bulunamıyor. Rayicinin 600 milyon dolara çıkabileceği söylenen müthiş araziye, ikinci satış denemesinde 128 milyon liradan bile

Hürriyet Emlak
Boğaz'daki Müthiş Arazi Pula Döndü

br />
12 yılda kendini amorti edebilir

Kutsal Karan, "128 milyon liraya bile alıcı çıksaydı, rayicinin 7 katı daha ucuza satılacaktı. İlk satış denemesinde tanıtım yapılamamış. Arazinin üzerindeki 3 farklı binadaki kiracılardan, yıllık yaklaşık 2.5 milyon TL kira alınıyor. Oysa yaptırdığımız tespitlere göre, 10 milyon lirayı geçebilecek kira potansiyeli var. Tabiri caizse 'su içinde 10 milyon lira' kira geliri olur. Kendini 12 yılda amorti eder" diye konuşuyor. Kutsal Karan, şu çarpıcı bilgileri paylaşıyor:

"Eski Şifa Yurdu arazisi içinde Alarko Holding, Suriye Konsolosluğu gibi iki ciddi kiracı var. Yine arazi içindeki 12 dairelik apartmanın da kiracıları var. Bizim hukuk danışmanımızın takibini yeni aldığı bir arazi. Biz de avukatımızın devreye girmesi sonrası potansiyel müşteri arayışına girdik. Müşteri arayışında destek sağladık. İstediğimiz tanıtımı yapma fırsatı bulamadık. İnsanlar tereddütle yaklaştı. Çok büyük bir arazi. Aile anlaşamadığı için izale-i şüyu ile satılmak isteniyor. Arazideki apartmanda her biri 300 metrekareye yakın 12 daire var. Suriye Konsolosluğu da yaklaşık 600 metrekare alanı kullanıyor. Bu iki bina restore edilip kalburüstü apart haline dönüştürülebilir. Alarko Holding'in kiracı olduğu ve yaklaşık 3500 metrekare kullanım alanına sahip bina ise butik otel olabilir. Alan kişi, yapacağı yatırımla çok daha değerli hale getirebilir."

İkinci Çırağan Sarayı gibi bir yer

REMAX Nur Gayrimenkul Brokeri Kutsal Karan, Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy ayağının hemen yanından başlayarak Ulus sırtlarına doğru yaslanan 42 dönümlük arazi ve yapıların, ciddi bir alıcı tarafından yapılacak yatırımla turizme kazandırılabileceğine işaret ediyor. Kutsal Karan, "42 dönümlük araziyi alacak kişinin ufkuna, gücüne kalmış. Orayı alan kişi ve kurum mevcut yapıları bile ayağa kaldırsa, ikinci Çırağan'ı ortaya çıkarabilir. Hem kapalı alanları açık alanları ile müthiş bir arazi" diyor.
 
Araplar ve Avrupalılara ciddi tanıtım atağı başlatıldı

Kutsal Karan, 42 dönümlük 'Şifa Yurdu' arazisinin büyük yatırımcılar için potansiyeline dikkat çekerken, "Son aylarda özellikle Körfez ülkeleri dediğimiz Arap yatırımcıların İstanbul'a ilgisi arttı. Biz de zaten Arap yatırımcılar başta olmak üzere İngilizlere, Hollandalılara, Fransızlara ve Yunanlılara tanıtım için aracılar bulduk. Ben, ciddi bir yatırımcının burayı alması halinde, birkaç ayda bile, sorunsuz arazi arayan Araplara satabileceğini düşünüyorum" dedi. Kutsal Karan, son dönemde Arap gayrimenkul şirketleri ve fonlarının İstanbul'a ilgisinin arttığına işaret ederek, "Hükümetin tutumu da onların ilgisini artırıyor. Türkiye zaten gayrimenkul yatırımcısı için çok bâkir bir ülke. Bu arazinin de ufku çok açık" diye iddialı konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazdaki-muthis-arazi-pula-dondu_75629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!