Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaziçi Üniversitesi’nin Teknokent’i Açılışa Hazır

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) tarafından Kilyos'ta yaptırılan “Boğaziçi Teknokent''in, önümüzdeki eğitim döneminde faaliyete geçeceği bildirildi.

Zaman
Boğaziçi Üniversitesi’nin Teknokent’i Açılışa Hazır

b>Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) tarafından Kilyos'ta yaptırılan “Boğaziçi Teknokent''in, önümüzdeki eğitim döneminde faaliyete geçeceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, BÜ Kilyos Kampüsü'nde inşaatı biten Teknokent'te, ofis ve laboratuvarların yanı sıra tiyatro ve toplantı salonları ile bir de otelin bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, Teknokent'in; BÜ mezunu işadamlarını, öğretim üyelerini ve öğrencilerini teknoloji geliştirme ve uygulama çalışmalarında bir araya getireceği anlatılarak, bu sayede teknolojik birikimin hızlı bir biçimde üretim ve sanayiye aktarılmasına öncülük edileceği bildirildi.

Yıllardır süren inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla BÜ Kilyos Kampusu'nun yaklaşık 100 hektarlık bir alanın, bu proje çerçevesinde işler hale getirildiği vurgulanan açıklamada, “Boğaziçi Teknokent’in kurucuları arasında Deniz Ticaret Odası, Siemens, Probil, Logo Yazılım, Avrupa Yazılım Evi gibi kurum ve şirketlerin de yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Boğaziçi Teknokent'in ülke ekonomisine yapacağı katkıların yanı sıra BÜ'nün en önemli katkısı, öğretim üyelerinin sanayiye ve teknolojiye yönelik bilimsel çalışmalarını üniversite bünyesinde eğitim faaliyetleri ile bütünleşik bir biçimde yapabilecek olması ve bu faaliyetler üzerinden ek gelir elde edilebilmesidir. Ayrıca lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin kendi proje ve fikirlerini piyasanın maddi olanaklarını da kullanarak hayata geçirebilmesi, BÜ ve Türkiye için çok önemli bir sinerji potansiyelini de açığa çıkaracaktır.” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazici-universitesinin-teknokenti-acilisa-hazir_15103.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!