Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğazlar’ın Tam Güvenliği Eylül’de

Boğazlara korkulu dakikalar yaşatan gemi geçişleri artık kurulacak yeni sistemin hizmete alınması ile birlikte tarihe karışacak. 10 yıldan b

Türkiye



b>Boğazlara korkulu dakikalar yaşatan gemi geçişleri artık kurulacak yeni sistemin hizmete alınması ile birlikte tarihe karışacak.

10 yıldan bu yana gündemde bulunan ve 1 Temmuz tarihinde deneme amacı ile hizmete alınan İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki geçişlerin sınırlı olarak kontrol eden ‘’Gemi Trafik Kontrol İzleme Sistemi’ tüm üniteleri ile Eylül ayında hizmete alınacak. Boğazların tehlikeli rüyası haline gelen gemi kazalarını da büyük ölçüde önleyecek olan sistemin hizmete girmesiyle birlikte boğazdaki gemi kazaları da bir anlamda tarihe karışmış olacak. Eylül ayı başından itibaren İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki tüm gemi kontrolleri tek merkezden daha sağlıklı ve düzenli olarak yapılarak kaza oranları büyük ölçüde önlenmiş olacak.
Gemilerin boğazlara girişinden itibaren çıkışına kadar geçen süredeki tüm hareketlerini kontrol ederek tek bir merkezden yönlendirecek sisteme önümüzdeki yıl içinde Marmara bölgesindeki sistemler de destek sağlayacak. Böylece Marmara denizine de kurulacak olan kule ve gözetleme istasyonları ile birlikte hizmet verecek olan ‘’boğazların kontrol trafik sistemi’’ üç önemli noktadaki gemilerin boğaz trafik geçişlerini yönlendirecek.

Sırada Marmara var

Denizcilik Müsteşarlığı’nca Marmara Denizi'nde kurulacak olan gözetleme istasyonu ve inşa edilecek kulelerle ilgili proje çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından kulelerin ve gözetleme istasyonları ihale edilecek. Değişik noktalara inşa edilecek 5 adet kule ile bir adet gözetleme istasyonlarının önümüzdeki yıl içinde tamamlanarak hizmete alınması öngörülüyor. Böylece boğazlara girecek tüm gemilerin giriş ve çıkışları tek merkezden kontrol edilerek yönlendirilecek.

AB’li Lockheed Martin firma grubu tarafından kurulan ve yaklaşık 22 milyon dolarlık bir harcama ile kurulan sistemden 30’a yakın kamu ve özel kuruluş yararlanacak. Gemi trafik radar izleme sistemlerinin yapımı Denizcilik Müsteşarlığı öz kaynaklardan karşılanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazlarin-tam-guvenligi-eylulde_5348.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!