Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bolçova'ya 7x70 Kültür Merkezi

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçedeki sosyal ve kültürel eksikliği gidermek için 24 saat yaşayan ve her yaş grubuna hitap eden bir

Yeni Asır
Bolçova'ya 7x70 Kültür Merkezi

b>Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçedeki sosyal ve kültürel eksikliği gidermek için 24 saat yaşayan ve her yaş grubuna hitap eden bir kültür merkezi yapacaklarını belirtti.

Ses geçirmeyen odalarında gençlerin müzik yaptığı, yaşlıların ise eski Türk filmlerinin videolarını izleyeceği dört dörtlük bir merkez yapmak istediklerini belirten Çalkaya, "Yapılacak binanın bir külçe gibi inşa edildiği yerde durmasını istemiyorum. Kültür merkezimizin çekim merkezi olmasını sağlayacağız" dedi.

Eski Türk filmleri
Balçova Belediyesi, yeni ve modern bir kültür merkezi yapmak için ön araştırmalara başlarken, öncelikli olarak farklı yaş gruplarının ilgisini çekecek aktiviteler düzenlemesi hedefledi. Balçova Belediyesi Kültür Merkezi'nde küçük yaş grupları için bale kursları açılacak. Sinema ve tiyatro salonları gibi klasik hizmetlerin yanı sıra yaşlı nüfusun kültürel faaliyetlerden yararlanması için eski Türk filmleri ve sinema tarihinin unutulmayan eserlerinin video gösterimi yapılacak. Gençler için ise İzmir'deki hiçbir kültür merkezinde olmayan bir yöntem uygulanacak. Kültür merkezinde ses geçirmeyen odalar oluşturulacak. Bu odalarda gençler rock'tan, klasik müziğe kadar istedikleri her müzik türünde eserleri seslendirebilecek.

Gençlerimizi özendirmeli
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, yurtdışında örnekleri olan bu kültür merkezini Balçova'ya kazandırmak istediklerini belirterek şunları söyledi:
"Kültür Merkezine 7'den 70'e herkesin gelmesini istiyorum. Amacımız bir çekim merkezi oluşturmak. Norveç'te belediyenin yaptığı bir kültür merkezi görmüş ve çok beğenmiştim. Ses geçirmeyen odalar vardı. Dışarıdan bakıyorsun her şey sakin. Odaların kapısını açtığında müziğin sesinden durulmuyordu. Bu müzik odalarıyla gençlere kültür merkezine gitme alışkanlığı kazandırmak da istiyoruz. Herkesin kendine ait bir şeyler bulabileceği bir merkez yapmayı hedefledik. Yapacağımız kültür merkezinin külçe gibi durmasın istemiyorum. Hala hazırlıklarımız sürüyor. Balçova'da bu kültür merkezinin yapabileceğimiz en uygun yeri bulmaya çalışıyoruz. En önemlisi de bu kültür merkezi 24 saat yaşayan bir yer olacak. Düğün ve nikahlarda gelinen bir yer olmaktan çıkacak. Tabii bu proje için kaynak arayışımız da sürüyor"

http://www.yapi.com.tr/haberler/bolcovaya-7x70-kultur-merkezi_10709.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!