Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bolu Valisinin Asfalt Endişesi

Vali Türker, Yedigöller'in doğal haline bırakılmasını isterken asfalt yolun eşsiz güzelliği yok edeceğine dikkat çekti. Asfalt çalışmaları i

Akşam



b>Vali Türker, Yedigöller'in doğal haline bırakılmasını isterken asfalt yolun eşsiz güzelliği yok edeceğine dikkat çekti.

Asfalt çalışmaları ile bölgenin katledileceğini vurgulayan Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, doğal güzelliklere sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Yedigöller Milli Parkı'nın master planının yapılması için girişimlerinin başarısız olduğunu bildiren Vali Türker, 'Yedigöller'in master planını Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yapması gerekiyordu. Bakanlık bu planı hazırlatmadı. Abant'a master planı hazırlattı ama planla ilgili bir uygulama yapılmadı'' dedi.

Yedigöller yolunun asfaltlanması için girişimlerde bulunanlar olduğunu anlatan Vali Türker, 'Yedigöller yolunun asfaltlanmaması için 3 yıldır mücadele ediyorum. Yedigöller yolu asfaltlanırsa doğal güzellikler yok olur' diye konuştu. İnsanların önünün alınamayacağını söyleyen Vali Mehmet Ali Türker, 'Bolu'da doğal alanların korunması için ciddi tedbirler aldık. Korunması gereken Milli Park, Tabiat Parkı ve piknik alanlarında piknik yapılmasına sınırlama getirdik'' dedi.

Vali Türker, şöyle devam etti.

'Bolu'nun sanayi ve tarım potansiyeli belli, bu yüzden insanların turizme ağırlık vermesi lazım. Turizmde başarı yakalanırsa, bu diğer sektörlere de olumlu yansır. Bolu'nun Tarihi Kentler Birliği gibi kuruluşlara girmesi için çalışmalar yapılmalı.'' Milli Park alanında yaşayan karaca ve geyikler, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından korunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bolu-valisinin-asfalt-endisesi_12607.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!