Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bolu'da 51 Bin Hektarlık Yeşil Alan İmara Açıldı

Doğanın talan edildiği Hopa’da yağmur felakete dönüşürken, bir imar haberi de Bolu’dan geldi. Bir bölümü orman arazisi olan 51 bin hektarlık yeşil alan, turizm yatırımları için imara açıldı.

yapı.com.tr
Bolu'da 51 Bin Hektarlık Yeşil Alan İmara Açıldı

Hopa'daki sel felaketinin üzerinden daha zaman geçmemişken, Bolu’da aralarında orman arazilerinin de bulunduğu yaklaşık 51 bin hektarlık yeşil alan turizm gelişim bölgesi ilan edilerek turizm yatırımları için imara açıldı. Birgün Gazetesi'nden Neslihan Karataş'ın haberine göre, Bolu Valisi Aydın Barış, turizm bölgesi ilan edilen bölgelerde turizm yatırımlarına teşvikler verileceğini belirterek, uygulamayı, “Yatırım için tahsis ettiğiniz ormanlık alan o ilin toplam ormanlarının binde beşini geçmiyor. Yapılacak yatırımlarda da ormana kalıcı zararlar verecek bir durum kesinlikle söz konusu olmayacak, yaptıkları alanın üç katı kadar alanı ağaçlandıracaklar’’ iddiasıyla savundu.

Bu projelerden vazgeçilmesi gerektiği uyarısında bulunan Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu ise, Türkiye’nin zaten büyük bir iklim değişikliği tehdidi altında olduğunu, bunun yansımasının da Hopa’daki sel felaketinde görüldüğünü ifade etti.


Hükümetin turizm tesis alanı haline getireceği 51 bin hektarlık bu alanın Bolu’nun bütün ekolojik yapısını değiştireceğini dile getiren Bozoğlu, ''51 bin hektarlık bir alandan bahsediyoruz. Üçüncü havalimanın alanı 7.600 hektardı ve şimdi bunun neredeyse 10 katı olan yeşil bir alanın yok olması gündemde. Turizm tesis alanı haline getirilecek bu alanla birlikte Bolu’nun ekolojik yapısı tamamen değişecek. Yeşil Yol’da olduğu gibi burada da yok olma süreci başlayacak’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/boluda-51-bin-hektarlik-yesil-alan-imara-acildi_133670.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!