Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bölünmüş Yollar için Valiliklere 1,5 Milyar Lira Kaynak Aktarıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlık olarak bugüne kadar bölünmüş yol yapımı için valiliklere 1,5 milyar lira kaynak aktardıklarını belirterek, ''1.858 kilometrelik bölünmüş yolu valilikler yaptı. Geçen yıl sıcak asfalt miktarı 13 bin 840 kilometreye çıktı; sıcak asfalt işine bu yıl daha fazla yoğunlaşacağız'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Bölünmüş Yollar için Valiliklere 1,5 Milyar Lira Kaynak Aktarıldı

JW Marriot Otel'de düzenlenen Valiler Toplantısı'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bakanlığının merkezi yönetici bütçesinden aldığı payın 2003 yılında yüzde 17 iken, bu rakamın 2012'de yüzde 51'e çıktığını belirten Bakan Yıldırım, merkezi yatırım bütçesinin yarısını kullanan bir bakanlık haline geldiklerini ifade etti. Son 10 yıllık süreçte ulaşım ve iletişim alanında 137 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğine işaret eden Yıldırım, altyapı yatırımlarının pahalı ve uzun süreçler gerektirdiğini, bu nedenle yeni finansman modelleri oluşturduklarını ifade etti. Kamu-özel ortaklığı içeren yap-işlet-devret modelli yatırımlar yaptıklarını belirten Yıldırım, havayollarında başarıyla uyguladıkları bu modelle kamuya aktarılan kaynağın 10 milyar doları aştığını bildirdi. Yıldırım, kamu-özel ortaklığı ile devam eden proje miktarının ise 20 milyar doların üzerinde olduğunu söyledi.
     
3. boğazköprüsünün yapımına başladığını hatırlatan Bakan Yıldırım, dünyada ilk defa bu genişlikte köprü yapıldığını, genişliği 55 metre olacak köprünün orta bölümünde raylı sistem, sağ ve solunda ise otoyolların bulunacağını kaydetti. Yıldırım, köprünün bu yıl sonuna kadar ayaklarının dikileceğini, 2015 sonunda da trafiğe açılmasının planlandığını belirtti.
     
Yolların kalitesini artırmak amacıyla sıcak asfalta önem verdiklerini ifade eden Yıldırım, geçen yıl sıcak asfalt miktarının 13 bin 840 kilometreye çıktığını bildirdi. Bu konuda yapılması gereken çok iş olduğunu vurgulayan Yıldırım, sıcak asfalt işine bu yıl daha fazla yoğunlaşacaklarını söyledi.

''Bölünmüş yollarda sizin de katkınız var''
     
Göreve geldiklerinde 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun son 10 yılda yapılan çalışmalar sonucu 22 bin 253 kilometreye çıktığını belirten Yıldırım, valilerin bölünmüş yol konusunda kendilerine büyük destekler verdiklerini kaydetti. Bakanlık olarak bölünmüş yol yapımı için valiliklere 1,5 milyar lira kaynak aktardıklarını, bin 858 kilometrelik bölünmüş yolu valiliklerin yaptıklarını ifade eden Yıldırım, ''Bölünmüş yollarda sizin de katkınız var'' diye konuştu.
     
Şimdi kuzey-güney koridoruna yoğunlaştıklarını anlatan Yıldırım, bu aksta 11 bin 777 kilometrelik 18 koridor belirlediklerini, bunun 8.684 kilometrelik bölümünü tamamladıklarını, kalanın kısmın da kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirtti. Bakan Yıldırım, bu yıl 26 güzergahta 254 kilometrelik yol yapımını tamamlayacaklarını böylece bu güzergahlarda 3.482 kilometrelik yol ağının tamamlanmış olacağını söyledi. Bölünmüş yolların zaman ve yakıt tasarrufundan 15 milyar liralık kazanç getirdiğine dikkati çeken Yıldırım, bölünmüş yolların 4,5 senede kendini amorti ettiğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bolunmus-yollar-icin-valiliklere-1-5-milyar-lira-kaynak-aktarildi_104235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!