Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borçka-Artvin Karayolu İnşatına Başlandı

Borçka barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Borçka-Artvin karayolunun projesi tasdik edilerek inşaatına başlandı. Bölge için büyük önem taşı

Zaman



b>Borçka barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Borçka-Artvin karayolunun projesi tasdik edilerek inşaatına başlandı. Bölge için büyük önem taşıyan yolun iki yılda tamamlanması bekleniyor.

Çoruh havzasında yapımı devam eden barajlardan Borçka barajı nedeniyle sular altında kalacak olan BorçkaArtvin karayolunun projesi tasdik edilerek inşaatına başlandı.

Artvin Valiliğinde konuyla ilgili yapılan bilgilendirme toplantısında DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürü Mehmet Kılınç, yolun iki yıl içinde bitirileceğini söyledi. Daire müdürleri, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ile DSİ 26. Bölge Müdürlüğü teknik elamanları ile yol yapımını üstlenen firma yetkililerinin katıldığı toplantıda, yol güzergahı ile yapılacak tüneller, köprüler ve viyadükler nokta nokta açıklanırken, yol açılış ve kapanış saatleri de belirlendi.

DSİ 26’ncı bölge Müdürü Mehmet Kılınç, yaklaşık 20 km’lik yol güzergahı hakkında detaylı bilgi verirken yol üzerinde 11 tünel ve 4 adet viyadükle geçiş noktası bulunduğunu söyledi. Kılınç, Borçka Barajında 2005 yılında su tutulacağı için yolun mutlaka 2 yıl içinde tamamlanarak ulaşıma açılması gerektiğini belirterek, sadece Muratlı barajında elektrik üretiminin bir yıl gecikmesi halinde, bunun yaklaşık 50 milyon dolar kayıp anlamına geldiğini söyledi. Şu ana kadar 6 km’lik kısmı tamamlanan ve geri kalan yaklaşık 20 km’lik BorçkaArtvin karayolunun maliyetinin 70 milyon dolar, servis yolunun ise 800 bin dolar olduğunu vurgulayan Mehmet Kılınç; “Projesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tasdik edilen BorçkaArtvin karayolunun yapımına hemen başlıyoruz ve bu inşaatı biz dış krediyle yapıyoruz. İnşaat çalışmaları sırasında iki noktada yolu belirli aralıklarla trafiğe kapamak zorundayız. Vatandaşlarımıza yol açılışkapanış saatleri bildirilecek. Bu konuda vatandaşlarımızın bize yine anlayış göstereceklerine inanıyoruz.” diye konuştu.

Ardından toplantıda söz alan bazı katılımcılar, yol güzergahı hakkındaki tereddütlerini dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/borcka-artvin-karayolu-insatina-baslandi_5165.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!