Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borsa Aşağı, Erdemir Yukarı

Borsanın kurulduğu yıldan itibaren lokomotif hisselerinden biri olan Erdemir'in son dönemde oldukça hareketli olduğu dikkat çekiyor. Son bir ayda yüzde 33 prim yapan Erdemir hisseleri, borsanın düşmesiyle yüzde 19.1'lik kayba uğradı.

Milliyet Gazetesi



orsanın kurulduğu yıldan itibaren lokomotif hisselerinden biri olan Erdemir'in son dönemde oldukça hareketli olduğu dikkat çekiyor. Son bir ayda yüzde 33 prim yapan Erdemir hisseleri, borsanın düşmesiyle yüzde 19.1'lik kayba uğradı.

Erdemir hisseleri mart başından bu yana ise yüzde 20.72 arttı. Borsanın yüzde 0.2'lik kayba uğradığı dünkü işlemlerde Erdemir hisseleri yüzde 10.66 değer kazandı.
İMKB, bu fiyat hareketinin gerekçesini Erdemir'den istedi. Erdemir'in yaptığı açıklamada, "Şirketimizin 2005'te UFRS standartlarına göre konsolide net dönem kârı 193.4 milyon YTL, 2006'da 684.8 milyon YTL oldu. 2005 yılı ile mukayese edildiğinde aynı standartlara göre hesaplanan 2006 yılı kârının önceki yılın yaklaşık 3.5 katı olduğu anlaşılmaktadır" denildi.

Şirket hisseleri yeniden işleme açıldı, alımlar devam etti. Uzmanlar, fiyat hareketinin beklentilerin üzerinde gelen kâr rakamı ve yeni ortaklık söylentilerinden kaynaklandığını belirttiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/borsa-asagi-erdemir-yukari_52579.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!