Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borusan-Mannesman Boru Birleşmesi Ertelendi

Borusan ve Mannesman Boru'nun birleşmesi konusunun görüşüleceği Mannesman Boru'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na Şirket Ortaklarından Sümer

Dünya



b>Borusan ve Mannesman Boru'nun birleşmesi konusunun görüşüleceği Mannesman Boru'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na Şirket Ortaklarından Sümer Holding'in katılmaması nedeniyle yeterli çoğunluğun sağlanamaması sonucunda söz konusu toplantı ertelendi.

Toplantı'nın ertlenmesine bağlı olarak 13-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan birleşme işlemleri için SPK'dan ek süre talep edilmesine karar verildi.
Borusan'ın sözkonusu erteleme kararına ilişkin olarak Borsa'ya gönderdiği açıklamasında şöyle denildi:

"Şirketimizin, Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş. ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:1, No:31 sayılı Birleşme İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği, Türk Ticaret Kanunu'nun 146-151. Maddeleri, tasfiyesiz İnfisaha ilişkin "Devralma"yı düzenleyen 451. Maddesi ve ilgili diğer maddeleri ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 37 ve 39'uncu maddeleri hükümlerine istinaden birleştirilmesi ile ilgili olarak Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul'u 23 Ağustos 2004 tarih, saat 10:00'da yapılmıştır. Ancak, bu toplantıda, hazirun cetvelinin tetkikinden Mannesmann Boru Endüstri T.A.Ş.'nin toplam 7 trilyon TL sermayesine tekabül eden 700 milyon adet hisseden 696.617.460 adedinin asaleten toplantıda temsil edildiğinin ve buna karşılık 3.382.540 adet hisse ile %0.48 oranında pay sahibi olan Sümer Holding A.Ş.'nin ise toplantıya iştirak etmemeleri nedeniyle gerek kanun ve gerekse ana sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olmadığının anlaşılması üzerine toplantı ertelenmiştir.

Söz konusu Genel Kurul için 21 Temmuz 2004 tarihli Genel Kurul tarih, yer gündem bildirimi ve yetki belgesi örneği olan davet mektupları Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş.'nin tüm ortaklarına elden teslim edilmiştir. İlgili bildirimi takiben Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş. tüm ortakları 23 Ağustos 2004 tarihinde yapılacak Genel Kurul'a katılacaklarını teyit ederek, ilgili resmi belgeleri Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş.'ye iletmişlerdir. Bu kapsamda bugüne kadar yapılan tüm Olağan ve Olağanüstü Genel Kurul toplantılarında olduğu gibi 5 hissedardan oluşan hazirunun tamamının katilim teyidine istinaden 23 Ağustos 2004 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul toplantısı da Türk Ticaret Kanunu'nun 370. Maddesine göre yapılmıştır. Sonuç olarak, Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş.'nin bütün aktif ve pasifinin kul halinde devralınması suretiyle şirketimiz bünyesinde birleşmesi süreci ertelenmiştir.

Bu kapsamda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na Türk Ticaret Kanunu'nun 368. Maddesine göre duyuru yoluyla Olağanüstü Genel Kurul toplantısı düzenlemek için gerekli başvurularda bulunulmuş, Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş.'nin ortaklarına ilgili bildirimler yapılmıştır. Birleşme sürecinin neticelendirilmesi için öngörülen iş planı Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş. ile Şirketimiz Olağanüstü Genel Kurul toplantılarının 13-17 Eylul 2004 tarihleri arasında yapılmasıdır. Is planındaki bu değişiklik ve birleşmeye ilişkin ek müddet talebi Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sunulacaktır. Durumu bilgilerinize araz ederiz. Ek: Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş. 23 Ağustos 2004 tarihli Olaganustu Genel Kurul Toplanti ile ilgili Tehir Tutanagi" Mannesmann Boru Endüstrisi T.A.Ş.'nin sözkonusu toplantı tehir tutanağı Günlük Bülten ekinde yayınlanacaktır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/borusan-mannesman-boru-birlesmesi-ertelendi_16779.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!