Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borusan'dan Üç Tesise 450 Milyon Dolar Yatırım

Borusan Grubu, lojistik, çelik ve enerji sektöründe üç yatırımını hizmete açacak, bir üretim tesisinin de temelini atacak. Borusan’dan yapılan açıklamada, Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve Borçelik’in 3. Faz Galvanizleme Tesisi’nin açılışları gerçekleştirilirken, Borusan Mannesmann Boru’nun

Radikal Gazetesi
Borusan'dan Üç Tesise 450 Milyon Dolar Yatırım

Borusan Grubu, lojistik, çelik ve enerji sektöründe üç yatırımını hizmete açacak, bir üretim tesisinin de temelini atacak. Borusan’dan yapılan açıklamada, Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve Borçelik’in 3. Faz Galvanizleme Tesisi’nin açılışları gerçekleştirilirken, Borusan Mannesmann Boru’nun yeni üretim tesislerinin de temeli atılacak.

Borusan Gemlik Yerleşkesi’nde düzenlenecek törende, 100 milyon dolar düzeyinde yatırımla yenilenen ve kapasitesi iki kat artan Borusan Limanı; 120 milyon dolarlık Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve 140 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve Borçelik’in üretim kapasitesini yüzde 50 artıran 3. Soğuk Haddeleme ve 3. Sıcak Daldırma Galvaniz Hattı hizmete girecek.

850 kişiye iş sağlanacak

Aynı törenle, Borusan Mannesmann Boru’nun (BMB) 90 milyon dolara mal olması beklenen yeni üretim tesislerinin de temeli atılacak.

Toplam değerleri 450 milyon dolar olan bu yatırımların Borusan Grubu’nda toplam 850 kişilik yeni istihdam yaratacağı bildirildi.

Alman EnBW ile ortak olarak enerji sektörüne giren Borusan’ın gelecek 2 yılda, 1000 MW’lık yatırım hedefi doğrultusunda devam eden ve yeni başlayan yatırımları için kurulacak şantiyelerde 3 bin kişilik istihdam yaratacağı belirtildi.

Kapasite iki kat artacak

Borusan, yatırım sonrası Borusan Limanı ile Borusan Lojistik’in liman kapasitesinde yaklaşık iki kat artış sağlanacağnı da vurguladı. Bandırma’da 120 milyon dolara kurulan Rüzgar Enerjisi Santrali’nde ise her biri 3 MW kapasiteye sahip 20 rüzgar türbinin yer alacağı, Borusan Enerji’nin ortağı EnBW ile, sürdürülebilir enerji alanına 10 yılda 3 milyar dolar yatırım yaparak Türkiye enerji sektöründeki en büyük 10 oyuncusu arasında yer almayı hedeflediği vurgulandı. (Radikal)

 

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/borusandan-uc-tesise-450-milyon-dolar-yatirim-_80086.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!