Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Türkiye Ar-Ge Üssümüz

Bosch, Doğa Dostu Teknolojileriyle 5 Haziran Çevre Günü’nü Kutluyor

Bosch, 5 Haziran Çevre Günü kutlamaları kapsamında herkesi, çevreci ürünler kullanmaya davet ediyor. Bosch’un sadece bugünkü değil, gelecekteki yaşamımızı da iyileştiren teknoloji ve ürünleri, yüzde 95 geri dönüşümlü malzeme kullanılarak üretiliyor, 15 yıl önceye kıyasla elektrik tüketiminde yüzde 73, su tüketiminde yüzde 58’e varan tasarruf

yapi.com.tr
Bosch, Doğa Dostu Teknolojileriyle 5 Haziran Çevre Günü’nü Kutluyor

Bosch, 5 Haziran Çevre Günü kutlamaları kapsamında herkesi, çevreci ürünler kullanmaya davet ediyor. Bosch’un sadece bugünkü değil, gelecekteki yaşamımızı da iyileştiren teknoloji ve ürünleri, yüzde 95 geri dönüşümlü malzeme kullanılarak üretiliyor, 15 yıl önceye kıyasla elektrik tüketiminde yüzde 73, su tüketiminde yüzde 58’e varan tasarruf sağlıyor. Bosch, ürünlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumda çevre duyarlılığının artırılmasına büyük katkı sağlıyor.

Bosch, insanlara ve doğaya karşı saygılı ürünler üretme anlayışını 'Doğa Dostu Teknoloji' yaklaşımıyla bir adım daha ileriye taşıyor. Su ve enerji tasarruflu Bosch bulaşık ve çamaşır makineleri, çevreyi korurken, uzun ömürlü oluşlarıyla da kullanıcıların ev ekonomisine önemli miktarda katkıda bulunuyor. Tüm eylemlerinde doğa, toplum ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket eden Bosch, insan sağlığına ve güvenliğine saygıyı, doğal kaynakları ekonomik kullanmayı, daha doğal ve temiz bir çevrede çalışmayı, iş politikasının temel prensibi olarak görüyor. Bugün Bosch’un patent kayıtlarının yüzde 40’ı, doğal kaynakların ve çevrenin korunmasını hedefleyen teknolojilerden oluşuyor. Bosch, doğal kaynakları daha verimli kullanabilmek için bütün ürünlerini, yüzde 95 geri dönüşümlü malzemeden üretiyor.
 
Bosch, sürdürülebilir teknolojiler ile geleceği şekillendiriyor

Bosch’un sürdürülebilir, verimli, estetik, ekonomik ve kullanışlı ev aletleri üretirken izlediği yolun temelini teknoloji oluşturuyor. Çevre dostu üretim yöntemlerinden enerji verimliliğine sahip teknoloji araştırmalarına kadar tüm birimlerde işlere daima sürdürülebilir teknolojiler yön veriyor. Bosch, tüm eylemlerinde, doğa, toplum ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket ediyor. Bu sebeple 1886’dan beri insan sağlığına ve güvenliğine saygıyı, doğal kaynakları ekonomik kullanmayı, daha doğal ve temiz bir çevrede çalışmayı iş politikasının temel prensibi olarak görüyor.

Yılın 365 günü ve günde 24 saat çalışan soğutucunuz enerji tasarruflu mu?

Soğutucular, tüm elektrikli ev aletleri içinde kesintisiz kullanılan tek cihaz. Yılın 365 günü, günde 24 saat çalışırlar, üstelik yıllarca... İşte bu nedenle A enerji sınıfından daha tasarruflu bir soğutucu kullanmak, büyük bir enerji tasarrufu sağlamak anlamına geliyor. Bosch soğutucularda, HydroFresh teknolojisi sayesinde gıdaların doğru sıcaklık ve nem aralığında muhafaza edilmesi hijyenik bir biçimde gerçekleştiriliyor. Bu da Bosch’un üstün enerji tasarrufuna sahip soğutucularından elektrik tasarrufu yaparken üstün performans almaya devam etmeniz anlamına geliyor. Üstelik Bosch’un daha az enerjiyle daha çok verim sağlayan soğutucuları, azami derecede verimli enerji tüketimi sağlıyor. A++ enerji sınıfına sahip Bosch soğutucular, A enerji sınıfından çok daha tasarruflu.

Evde en çok elektriği, soğutucu- dondurucuların tükettiğini biliyor muydunuz?

Elektrik ve Su İdaresinden Sorumlu Alman Federal Birlik’in 2008 yılında yayınladığı rapora göre Almanya’da evlerdeki elektrik tüketiminin yaklaşık olarak yüzde 50’si elektrikli ev aletlerinden kaynaklanıyor. Elektrik tüketiminin ev içindeki dağılımı ise şöyle;

• Elektriğin yüzde 29’unu soğutucu-dondurucular
• Yüzde 19’unu yemek, ütü ve çamaşır kurutma
• Yüzde 17’sini suyun ısıtılması (çamaşır ve bulaşık makinesi de dahil)
• Yüzde 15’ini ısınma (kalorifer)
• Yüzde 12’sini TV, iletişim ve bilgisayar
• Yüzde 8’ini de aydınlatma tüketiyor.

Kişi başı günlük su tüketimi: 123 litre

Rapora göre suyun; yüzde 36’sı banyo, duş ve vücut bakımına, yüzde 27’si sifon çekmeye, yüzde 12’si çamaşır yıkamaya, yüzde 6’sı bulaşığa, yüzde 6’sı ev – araç temizliğine, yüzde 4’ü yeme içmeye ve yüzde 9’u da diğer işlere harcanıyor. Elektrik ve su tüketiminin ev içi dağılımını açıklayan bu verilerin de gösterdiği gibi tüketimi düşürmek için daha verimli ev aletleri kullanımı önem kazanıyor. 





En iyi enerji verimlilik sınıfı A, yüzde 30 daha iyisi Bosch

Yeni nesil Bosch VarioPerfect çamaşır makineleri, hem zamanı hem de enerjiyi daha iyi kullanarak tasarruf etmek üzere tasarlandı. VarioPerfect Logixx 8 çamaşır makineleri, EcoPerfect seçeneğiyle A enerji sınıfından yüzde 30, SpeedPerfect seçeneğiyle de zamandan yüzde 60 tasarruf sağlıyor. Devrimci fırçasız motor EcoSilence Drive sayesinde çamaşırlarınız, mükemmel yıkama performansından ödün vermeden süper sessizlikte yıkanıyor.

Dünyanın enerji verimliliği en yüksek kurutma makinesi de Bosch’ta

Dünyanın enerji verimliliği en yüksek kurutma makinesi Bosch Ecologixx 7 S, ActiveAir teknolojisi ve SelfCleaning Condenser özelliği ile kilogram başına sadece 0,23 kW saat enerji harcıyor ve A enerji sınıfından yüzde 50 daha tasarruflu kurutuyor. Bu doğa dostu Bosch ürünü, dünyanın enerji verimliliği en yüksek kurutma makinesi olma özelliği taşıyor. Güçlü havasıyla çamaşırları en verimli şekilde kullanan bu makinenin hava atmadığını ve aile bütçenizin de dostu olduğunu anlamak için ise elektrik faturasına bakmak yeterli!

Bosch bulaşık makineleri daha az tüketiyor, daha yüksek performans sunuyor

Bosch, yeni ActiveWater Eco2 ve ActiveWater Zeolit bulaşık makineleri ile bulaşık temizliğinde çığır açıyor. ActiveWater Eco2, her bir su damlasından 400 damla suyun enerjisini yaratarak, standart programda yıkama başına sadece 7 litre suyla 13 kişilik yemek takımını yıkıyor. ActiveWater Zeolit ise zeolit mineralinin kurutma işlemi sırasında makinedeki nemi emerek ısı enerjisine çevirmesiyle diğer A enerji sınıfı bulaşık makinelerine oranla yüzde 30 daha az enerji harcayarak sadece 0,73 kWh elektrik tüketiyor.

Tüm Bosch fırınlar da A enerji sınıfında

A enerji sınıfı Bosch fırınlar yaklaşık yüzde 25 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Fırın içindeki özel izolasyon malzemesi ve ısı yalıtımlı camlar vasıtasıyla sıcaklık fırın içinde daha uzun süre tutuluyor. Böylece fırın, performansından hiçbir şey kaybetmeden daha az enerji harcamış oluyor.

Bosch elektrikli süpürgeler, elektrik hariç her şeyi yutuyor

Kompresör teknolojisine sahip Bosch elektrikli süpürgeler yüksek verim gücüyle yüzde 50 daha az elektrik harcıyor.

Elektrik tüketiminde yüzde 73, su tüketiminde yüzde 58’e varan tasarruf

Bosch’un 1990 yılından bu yana geliştirdiği teknolojilerle daha az enerji ve daha az su tüketimine odaklanan yaklaşımı çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Özellikle 1990’dan bu yana çevre temalı ürünlere yönelen Bosch buzdolapları, bugün 1996 yılına kıyasla yüzde 57’ye varan enerji tasarrufu sağlarken, fırınlar yüzde 37’ye, çamaşır makineleri yüzde 50’ye, kurutma makineleri yüzde 62’ye, bulaşık makineleri ise yüzde 47’ye, derin dondurucular yüzde 73’e, buzdolabı-dondurucu kombinasyonları yüzde 68’e varan oranlarda daha az enerji tüketiyor. Bosch’un daha temiz ve güvenli bir geleceğe yatırıma odaklanan çalışmaları su tüketiminin azaltılmasında da kendini gösteriyor. Bugün Bosch çamaşır makineleri 1996 yılına oranla yüzde 46’ye, Bosch bulaşık makineleri ise artık yüzde 58’e varan oranlarda su tasarrufu sağlıyor.

Bosch’un doğayla olan dostluğunu bu mühür simgeliyor

Bosch’un “Doğa Dostu Teknoloji” mührü, enerji, su veya diğer doğal kaynaklarda son derece düşük tüketim değerlerine sahip, devrim yaratan teknolojilerin kullanıldığı, en üst düzey verimliliği olan ürünleri gösteriyor. Ve tabii ki tüm bu ürünlerin, diğer Bosch ürünlerinde olduğu gibi çevre dostu olduğunu simgeliyor.

Bosch Ev Aletleri, doğa dostu olarak yetişen nesiller için 2002’den bu yana çalışıyor

Bosch Ev Aletleri, 2002 yılından bu yana Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle gelecek kuşaklara temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için önemli projeler yürütüyor, çeşitli çalışmalara destek oluyor. Bosch Ev Aletleri, sürdürülebilir kalkınmaya ve çevre eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi’ni, 2008 yılından bu yana hem maddi hem de manevi olarak destekliyor. Proje kapsamında Nisan 2011 itibariyle toplamda yaklaşık 11.000 öğretmen ve 1 milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldı. Bosch Ev Aletleri’nin aynı yıl hayata geçirdiği bir diğer çevre ve eğitim odaklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ise Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu. Tiyatronun evrensel dilini kullanarak, çevre konusunda bilinçli bireyler yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında bugüne kadar iki farklı oyun ile toplamda 27 binden fazla çocuğa çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılandı. Bosch Ev Aletleri, aynı zamanda 2010 yılından bu yana YOYO Düşlersarar tarafından hayata geçirilen Genç Klasikçiler Festivali’nin ana sponsorluğunu üstleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bosch-doga-dostu-teknolojileriyle-5-haziran-cevre-gununu-kutluyor_87589.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!