Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bozburun, Doğal "Sakin Şehir"

Bozburun beldesi, 'Sakin şehir' Cittaslow unvanı almak istiyor. Aranan kriterler arasında yer alan bazı altyapı eksikliği bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Cemil Şener, "Kısıtlı bütçemizle hemen yerine getiremediğimiz kriterleri de tamamladığımızda zaten sakin olan Bozburun'un sakinliğini tescilleteceğiz" dedi.

Yeni Asır Gazetesi
Bozburun, Doğal "Sakin Şehir"

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı, ahşap guletleriyle ünlü Bozburun beldesi, 'Sakin şehir' Cittaslow unvanı almak istiyor. Aranan kriterler arasında yer alan bazı altyapı eksikliği bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Cemil Şener, "Kısıtlı bütçemizle hemen yerine getiremediğimiz kriterleri de tamamladığımızda zaten sakin olan Bozburun'un sakinliğini tescilleteceğiz" dedi.

Marmaris'e 55, Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na ise sadece 7 deniz mili uzaklıktaki, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda bulunan Bozburun, Sakinliği sayesinde Microsoft'un sahibi Bill Gates ve Chelsea Kulübü'nün sahibi Rus milyarderi Roman Abramovic tarafından sık sık ziyaret ediliyor, ünlü müzisyen Bülent Ortaçgil de halen burada yaşıyor.

Çevreyle barışık, gürültü kirliliği olmayan, insanların huzur bulduğu sakin bir şehir anlamına gelen Cittaslow ağına Türkiye'den ilk kez İzmir'in Seferihisar ilçesi katılmıştı. Gerekli kriterleri yerine getiren Muğla'nın Akyaka beldesi de bu ünvanı almaya hazırlanıyor.

"En çok biz hak ediyoruz"

Bölgenin en sakin beldelerinin başında gelen, 2 bin civarında nüfusa sahip Bozburun'un Belediye Başkanı Cemil Şener, "Bozburun zaten çok sakin. Bu ünvanı en çok biz hak ediyoruz. Kent Konseyi ile birlikte çalışmalara başladık. Sakin Şehir Ağı'na katılmak için aranan 57 kriter var. Kısıtlı bütçemizle bazı eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bozburun-dogal-sakin-sehir_84013.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!