Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bozkurt’ta HES'in Sele Etkisi Tartışılıyor

Bozkurt’ta HES’in iletim kanallarının inşası sırasında çıkartılan 1,5 milyon metreküp toprağın DSİ’nin gösterdiği yerlere taşınmadığı ve bu toprağın heyelana yol açarak, selin etkisini artırdığı iddia edildi.

yapi.com.tr
Bozkurt’ta HES'in Sele Etkisi Tartışılıyor

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi yakınlarındaki hidroelektrik santralinin etkisi tartışılıyor. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, HES’in iletim kanallarının inşası sırasında çıkartılan 1,5 milyon metreküp toprağın Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün gösterdiği yerlere taşınmadığını ve kanalların iki yanına yığıldığını söyledi. Baltacı, bu toprağın da heyelana yol açarak, selin etkisini arttırdığını ifade etti.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre; HES’in patlamadığını kanıtlamak için gazetecilerle bölgeyi havadan helikopterlerle gezen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, kanallardaki yıkık beton bloklar için, "O gördüğünüz, tamamıyla regülatörden suyu taşıyan iletim boruları. Onların heyelanla yıkıldığını gördük. Bununla hiçbir alakası yok." demişti.

Aynı zamanda harita mühendisi olan ve bölgeyi yakından tanıyan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Genel Müdür Kaya’nın doğruladığı heyelanlarla ilgili soru işaretlerini gündeme getirdi.

HES’in inşasına tanıklık ettiğini söyleyen CHP’li Baltacı, bölgede irili ufaklı çok sayıda heyelanın meydana geldiğini, bunların selin etkisini arttırdığını belirtti. HES’in iletim kanallarının inşası sırasında çıkartılan 1,5 milyon metreküp toprağın gösterilen yere dökülmek yerine iki yana yığıldığını bildiklerini anlatan Baltacı, “Bunu yaptıklarını gözlerimle gördüm.” dedi.

Bu toprağın yumuşak bir zemin oluşturduğunu, yağışla birlikte de heyelana yol açtığını ifade eden Baltacı, “Bundan eminiz ama ne kadar olumsuz etkisi olduğunu bilmiyoruz. Bunun araştırılarak gerçeklerin açıklanmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 2015 yılında da bu bölgede heyelanlar meydana geldiğini, mühendis olarak ölçümlerini yaptığını belirten Baltacı, o zaman iletim kanallarının parçalandığı bölgeler olduğunu tespit ettiklerini de sözlerine ekledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bozkurtta-hesin-sele-etkisi-tartisiliyor_186617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!