Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BP, Ceyhan’da Çevre Tazminatı Önerdi

Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı için, ilk kaynak yapılırken, Ceyhan’da deniz terminali yapacak olan İngiliz petrol devi BP de, dünyada ilk kez bir çe

Ticaret



b>Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı için, ilk kaynak yapılırken, Ceyhan’da deniz terminali yapacak olan İngiliz petrol devi BP de, dünyada ilk kez bir çevre tazminatı projesine adım attı.

BTC projesi çerçevesinde Ceyhan’a yapılacak deniz terminalinin yöre balıkçılarının avlanma bölgesini ellerinden alacağı anlamını taşıyacağını öngören BP, yöre balıkçılarına tazminat ödemeyi önerdi.

Bu tazminat teklifine şaşırdıklarını söyleyen Ceyhan’lı balıkçılar, “Önemli değil. Biz birkaç mil ilerde de avlanabilirdik” dediler.

Ama BP, balıkçılara tazminat ödemekte kararlı olduğunu açıkladı. BP’nin bu duyarlılığının, “İnsan hakları beyannamesine imza atan ender firmalardan biri olmasından kaynaklandığı” öğrenildi.

Firma yetkilileri, “BP’nin tazminat duyarlılığına” açıklık getirirlerken, “Bu proje için biz IFC’den kredi alıyoruz. Dünya Bankası kriterlerine göre proje yapılan bölgede yaşayan halkın hane halkı gelirinin, proje sonrasında aynı kalması gerekiyor. Firma, alternatif iş olanakları yaratma üzerinde de odaklanıyor. Bizim burada vereceğimiz karar, bundan sonra Türkiye’de ve tüm dünyada emsal teşkil edecek” dediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bp-ceyhanda-cevre-tazminati-onerdi_4804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!