Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Cezayla Kimsenin ‘Huzur’u Kaçmaz

Zeytinburnu’nda 2007’de çöküp 3 kişiye mezar olan Huzur Apartmanı ile ilgili dava sona erdi. Binayı mührünü söküp kiralayan sahibi 5, mühendisi 3 yıl 4 ay ceza aldı.

Hürriyet Gazetesi
Bu Cezayla Kimsenin ‘Huzur’u Kaçmaz

Zeytinburnu’nda, 27 Şubat 2007’de çökerek 3 kişiye mezar olan Huzur Apartmanı ile ilgili dava 14 Eylül’de sona erdi. Mahkeme, çöken binanın sahibi ve müteahhiti Ali Aktaş’a dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek suçundan 5 yıl hapis cezası, binanın mühendisi Zülfikar Aktaş’a da aynı suçtan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ayrıca gerekli kontrol ve denetimi yapmayan Zeytinburnu Belediyesi görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Afla iskan izni aldı

Çırpıcı Mahallesi, 3. Taşocağı Sokak, 29 numaradaki 5 katlı Huzur Apartmanı, 1980’lerin başında müteahhit Ali Aktaş tarafından kaçak olarak inşa edilmişti. Binada yeteri kadar kolon yoktu, olanlar da inceydi. Betonda da, deniz kumu kullanılmıştı. Ancak Huzur Apartmanı’na 1987’de çıkan imar affıyla iskan izni alındı. 1999 Marmara Depremi, Huzur Apartmanı’na büyük hasar verdi. Belediye apartmanı yüksek riskli binalar sınıfına soktu ve mühürledi. Ancak bina sahibi Ali Aktaş, mührü söküp yeni kiracılar buldu. Huzur Apartmanı 27 Şubat 2007’de dış bir etkiye bağlı olmaksızın çöktü.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-cezayla-kimsenin-huzuru-kacmaz_89097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!