Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu da Yangın Minaresi!

Girişi camiye dönüştürülen binada, minare yapacak yer olmayınca yangın merdiveni de minareye dönüştürüldü.

Vatan Gazetesi
Bu da Yangın Minaresi!

htişamlı camileri ve minareleri ile ünlü İstanbul'un belki de en ilginç camisi Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi'ndeki Mareşal Fevzi Çakmak Camii... Camiyi benzerlerinden farklı kılan ise yangın merdiveninin tepesine iliştirilen minaresi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelgesiyle yükseklikleri ve şerefelerine kısıtlama getirilen cami minarelerinin en farklı örneğini oluşturan cami, 1.5 yıl önce Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı'nca ibadete açıldı. Daha önce iş merkezi olarak kullanılan bina, vakıf tarafından satın alındı ve girişi cami olarak düzenlendi.


Ancak cami için gerekli olan minareyi yapacak yer bulamayan vakıf yetkilileri, yangın merdiveniyle sorunu çözdü. Bir demirci ustasına yaptırılan ekle yangın merdiveni minareye dönüştürüldü. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren cami, tüm eksikliklerin giderilmesinin ardından törenle ibadete açıldı.

Cemaat bulamıyoruz ki!
Vakıf yetkilileri, cami açmak için minarenin şart olduğunu ve yapacak yer olmadığı için bu yöntemle minareyi yaptırdıklarını söyledi. Yetkililer, imamın ezan okumak için minareye çıkmadığını, cami içinden okunan ezanın minaredeki hoparlörle yansıtıldığını kaydetti.

"Minare neden ilginç olsun ki" diyen vakıf yöneticisi Murat Demir, "Burada ezan okunsun da nasıl okunursa okunsun. Diyanet de bu minareyi biliyor. Müftü geldi açılışını yaptı ve açılışla birlikte buraya imam tayin etti. Mahalle mescidi rasgele açılabilir ama burası cami" diye konuştu.

Cemaatin minareye ilişkin yorumunu sorduğumuz Demir, "Cemaat bulamıyoruz ki onun hesabını yapalım. Camilerin acı akıbeti bu. Cemaat bulsak da keşke sorsak. Biraz gerimizde Merkez Camii olduğu için cemaat de az" dedi.

Ümraniye Müftülüğü yetkilileri de, vakıf yöneticilerinin hoparlörü koyacak yer bulamamaları nedeniyle böyle bir çözüm geliştirmiş olabileceklerini belirterek, cami olması için minarenin şart olmadığını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-da-yangin-minaresi_58441.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!