Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Fotoğrafı Çok Özlemiştik

İki yıl önce susuzluktan çatlayan Tahtalı baraj havzasında doluluk şimdi yüzde 61’e yükseldi. O günlerde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Tahtalı’dan İzmirlilere seslendiği çorak alan, bugün tamamiyle suyla kaplandı. Adeta kuraklık fotoğraflarının sembolü haline gelen eski Bulgurca Camii ise sular altında kaldı.

Milliyet Ege
Bu Fotoğrafı Çok Özlemiştik

İzmir’in içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesi 2008 yılında 25 milyon metreküpe kadar inmiş, havzadaki toprak çatlamaya başlamıştı.

O tarihlerde barajdan kente verilebilecek sadece 20-30 günlük su kalmıştı. 2009 ve 2010 yılındaki yağışlar Tahtalı Barajı’nı doldurdu. 2008 yılı Mayıs ayında 72 milyon 511 bin metreküp olan barajın hacmi, 2009 yılı Mayıs ayında 128 milyon 459 bin ve 2010 yılının Mayıs ayında ise 195 milyon 238 bin metreküpe kadar yükseldi.

İki yıl önce susuzluktan çatlayan baraj havzasında doluluk şimdi yüzde 61’e yükseldi. O günlerde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Tahtalı’dan İzmirlilere seslendiği çorak alan, bugün tamamiyle suyla kaplandı. Adeta kuraklık fotoğraflarının sembolü haline gelen eski Bulgurca Camii ise sular altında kaldı.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-fotografi-cok-ozlemistik_79362.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!