Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Bu İş En Kısa Sürede Bitecek"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'nin kuzey hattının planlanan tarihte devreye girmesi için işe bizzat el koydu. 5 Aralık'ta yolculu deneme seferlerinin başlayacağı hattın üst kısmında yapılan çevre düzenleme çalışmalarını gezen Kocaoğlu, Alaybey'deki çalışmaları yürüten İZBETON işçilerine, "İşi

Yeni Asır Gazetesi
"Bu İş En Kısa Sürede Bitecek"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'nin kuzey hattının planlanan tarihte devreye girmesi için işe bizzat el koydu. 5 Aralık'ta yolculu deneme seferlerinin başlayacağı hattın üst kısmında yapılan çevre düzenleme çalışmalarını gezen Kocaoğlu, Alaybey'deki çalışmaları yürüten İZBETON işçilerine, "İşi aksatmayın" uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz hafta, memleketi Tokat'a gitmeden önce, neredeyse tüm mesaisini bu işe ayıran Kocaoğlu, çalışmaların yoğunluk kazandığı bölümleri gezerek, denetlemelerde bulundu. Çevre düzenlemelerinin yapıldığı Karşıyaka Alaybey İstasyonu'na giden Kocaoğlu'nun, buradaki kaldırım ve yol çalışmalarından memnun kalmadığı öğrenildi. Kocaoğlu'nun, İZBETON işçileri ve şantiye sorumlularını toplayıp, "Bu iş en kısa sürede bitecek" talimatı verdiği belirtildi. Kocaoğlu'nun, "Biz bu hizmeti en kısa sürede vatandaşa sunmaya çalışıyoruz. Çevre düzenlemeleri yüzünden aksaklık yaşanmasına izin vermeyiz. Ayrıca çalışmalar sırasında çevre halkını da rahatsız ediyorsunuz. Bu işin bir an önce bitmesini istiyorum" dediği ifade edildi.

Tramvay raporu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, "Halkapınar-Fahrettin Altay", "Karşıyaka Alaybey-Mavişehir" ve "Şirinyer-Tınaztepe" tramvay hatlarının proje ve fizibilite raporlarını, yatırım programına alınması için Ankara'ya göndermesinin ardından Demiryolları Limanlar Havayolları Genel Müdürlüğü (DLH) yetkilileri İzmir'e geldi. DLH Genel Müdür Yardımcısı Hamza Şen, Daire Başkanı Ferzan Göker Küçük ve Raportör Hülya Akboyraz'dan oluşan teknik heyet İzmir'e gelerek projeyi inceledi. Teknik heyetin, Karşıyaka'daki tramvay hattının geçeceği sahil bandı konusunda çekince belirtse de daha sonra yerinde yapılan incelemeler ve proje hakkında verilen bilgilerin ardından ikna olduğu öğrenildi. İzmir'den olumlu düşüncelerle ayrılan heyetin üç tramvay hattı projesine de onay vermesi halinde dosya yatırım programına alınması için Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) gönderilecek. DPT'nin de onay vermesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi, proje için dış kaynaklı kredi anlaşması imzalayabilecek ve 2011 yılında yapım çalışmasına başlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-is-en-kisa-surede-bitecek_84091.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!