Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bu Kez Mahkeme, Mahkemeye ‘Dur’ Dedi

Didim Derneği’nin kentin en değerli ve önemli yerindeki Vakıflar Arazisi olarak bilinen alanın betona değil, yeşil alana ayrılması çabasına ‘yetkisi yok’ engeli çıkaran Aydın 2. İdare Mahkemesi’ne, İzmir Bölge İdare Mahkemesi ‘dur’ dedi.

yapi.com.tr
Bu Kez Mahkeme, Mahkemeye ‘Dur’ Dedi

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de, Didim Derneği kamuoyunda Vakıflar Arazisi diye bilinen alanın imar planın iptali istemiyle 2 yıl önce dava açtı. Dava süreci devam ederken Aydın 2. İdare Mahkemesi, derneğin dava açma yetkisinin olmadığını belirterek mahkeme sürecini geçen Şubat ayında durdurdu. İmar planının iptali istemli davada verilen bu kararı manidar bulan dernek yönetimi karara üst mahkemede itiraz etti.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; tüzüğü gereği dava açma yetkisinin olduğunu savunan Didim Derneği, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. 16 Haziran'da toplanan Üçüncü İdari Dava Dairesi, dava konusu imar planlarının iptali konusunda derneğin dava açabileceğine karar vererek, davanın kaldığı yerden devam edebilmesi için dosyayı İdare Mahkemesine iade etti.

Yazılı bir açıklama yapan Didim Derneği, benzer pek çok davaları aynı mahkemede sürerken, mahkeme heyetinin bu davayla ilgili kentlilere hak arama mücadeleleri yolunda engel çıkardığını savundu.

Dernek açıklamasında, “Denizden bakıldığında, yan yana adeta bir Çin Seddi edasıyla sıralanan ‘eğlence+dinlenme' mekanları arasında bir değer olarak kalan Vakıflar arazisi, Didim denildiğinde akla gelen Altınkum sahilinin geçmişten gelen ve ayakta kalabilen yegane alanı niteliğindedir. Dileriz ki dava neticesinde bir yeşil alan kullanımına dönüşebilsin.” ifadelerine yer verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-kez-mahkeme-mahkemeye-dur-dedi_198135.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!