Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Protokole Kargalar Bile Güler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Şam Valiliği arasında şehircilik ve trafik konularında işbirliği protokolü dün Başkan Kadir Topbaş ve Şam Valisi Bisher Al-Sabban arasında Saraçhane’deki belediye binasında imzalandı

Milliyet Gazetesi/Hasan AY
Bu Protokole Kargalar Bile Güler

stanbul Büyükşehir Belediyesi ile Şam Valiliği arasında şehircilik ve trafik konularında işbirliği protokolü dün Başkan Kadir Topbaş ve Şam Valisi Bisher Al-Sabban arasında Saraçhane’deki belediye binasında imzalandı.

İstanbul’da dünya çapında büyük gelişmeler olduğunu belirten Al-Sabban, "Şehircilik ve planlama alanında karşılıklı bilgi alışverişi yapacağız. Özellikle Şam’ın trafik krizini çözümü için bu protokol bir başlangıç olacak" dedi. İstanbul’un son iki yılda ciddi mesafe kaydettiğini ifade eden Topbaş, "Trafik, New York, Tokyo, Londra, Paris’te olduğu gibi İstanbul’da da sorun. Trafik sorununu çözmekte azim ve heyecan önemli. Geçmiş dönemlerde yapılmayan işlerin faturasını ödüyoruz" diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı’nda kurulan Şam Sokağı, Topbaş ve Al-Sabban tarafından açıldı. Sokağın girişinde Topbaş ve Al-Sabban’a mırra ikram edildi. Mırra bittikten sonra fincanlar yere atılarak kırıldı. Daha sonra, kılıçlı Şam halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Gösterinin ardından Kadir ve Özleyiş Topbaş ile Al-Sabban kılıçların altından geçerek açılışı yaptılar. Daha sonra tekrar mırra içen Kadir Topbaş, sokağın içindeki çarşıyı gezdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-protokole-kargalar-bile-guler_50329.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!