Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Üst Geçitler, Başkent’in Modern Yüzüne Yakışmıyor

Ankara’ya yapılan onca yatırıma rağmen Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan iki eski üst geçitte en ufak bir iyileştirmeye gidilemedi. Güvenpark

Zaman
Bu Üst Geçitler, Başkent’in Modern Yüzüne Yakışmıyor

b>Ankara’ya yapılan onca yatırıma rağmen Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan iki eski üst geçitte en ufak bir iyileştirmeye gidilemedi.

Güvenpark ve İzmir caddeleri çıkışında bulunan iki üst geçiti kullanmak isteyen Başkentli’ler, itiş—kakış içerisinde ilerlemek zorunda kalıyorlar. Havalandırma düzeninin iyi olmamasından dolayı özellikle sıcak havalarda bunaltıcı bir ortama dönüşen her iki üst geçit de yayalara zor anlar yaşatıyor. Hergün binlerce insanın kullanmak zorunda kaldığı üst geçitlerde otlar bitmeye başlamış. Üst geçitleri kullanan vatandaşlar, Başkent’in yeni yapılan modern geçitleri gibi buraların da bakımlı olmasını istiyor. Güvenpark’ın yanında bulunan üst geçitin içinde 5 yıldır esnaflık yapan Serkan Doğar, köprünün bakımsızlıktan döküldüğünü, düşmeye başlayan cam korumaların yayalar ve araçlar için büyük tehlike oluşturduğunu dile getirdi. Doğar, özellikle yaz aylarında üst geçitlerin bunaltıcı bir havaya büründüğünü belirterek, “Havalandırma olmadığı için yaz aylarında burası kaynayan kazan gibi oluyor. Vatandaş, buradan acele şekilde geçmek zorunda kalıyor. Acele edeyim derken merdivenden düşenleri bile gördük.” diye konuştu. Bir başkta esnaf Remzi Ulu ise, geçitlere bakım yapıldığını, ancak insan yoğunluğu nedeniyle yapılan çalışmaların yeterli olmadığını söyledi. Aydınlatmanın da yetersiz olduğunu ifade eden Remzi Ulu, “Her taraf kırık dökük, her taraf pislik içinde. Biz esnaflar olarak temizliyoruz ama bu yeterli olmuyor. Burayı daha güzel daha modern bir geçit yapabilirler. Yürüyen merdiven konulsa buranın yoğunluğu azalır.” dedi. Merdiven uçlarının kırık olduğuna işaret eden Remzi Ulu şahit olduğu bir olayı şöyle anlattı: “Geçen gün hamile bir kadın merdivenlerden düştü. Kadını ambulansla alıp hastaneye götürdüler. Daha büyük kazaların yaşanmaması için merdivenlerin onarılması lazım. Belediye, onarılması için buraya işçi gönderdi fakat bu işçiler geçitin en yoğun olduğu sırada tamirat yapıyorlar. Yapıştırılan beton tekrar düşüyor. Sakin olduğu bir vakitte onarım yapılması gerekir.”

Köprünün ayağında esnaflık yapan Egahi Pekacar da, Ankara’nın diğer üst geçitlerindeki rahatlığın bu köprülürde de olması gerektiğini ifade ederek, “Dört bakanlığın, otobüs ve dolmuş duraklarının çıkışında bulunan üst geçit yoğun oluyor. Ayrıca, geçitin içinde sağlı sollu işportacıların fazlalığı insanların yürürken sıkıntı çekmesine neden oluyor.” şeklinde konuştu. Üst geçidi kullanmak zorunda kalan vatandaşlar ise köprünün bakımsız olmasından şikayetçi. Ulaştırma Mühendisi Serdinç Yılmaz(28), özellikle hafta sonları üst geçitte yaşanan yoğunluğun, tartışmalara neden olduğunu kaydetti. Yılmaz, geçitte yaşanan yoğunluğun yürüyen merdiven yapılarak aşalacağına iddia etti.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise her iki köprüde yaşanan sorunların kendilerine de ulaştığını dile getirerek, sorunun giderilmesi için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Öncelikle İzmir Caddesi çıkışında bulunan üst geçidin yükünü hafifletmek için Zafer Çarşısı karşısına yeni bir üst geçit yapmayı düşündüklerini ifade eden yetkililer, Güvenpark çıkışındaki üst geçidin de alttan verilebilmesi için çalışma başlattıkları müjdesini verdi. Her iki geçitte de bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını belirten yetkililer, yaya sirkülasyonu nedeniyle yapılanların çabuk kırıldığını seyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-ust-gecitler-baskentin-modern-yuzune-yakismiyor_11091.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!