Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Uygulamayla Ev Sahibi Olmayan Kalmayacak

Hükümet, nüfus artış hızı ve konut fiyatlarının yüksek olduğu kentlerde gelir seviyesi düşük vatandaşların konut sahibi olmalarını karşılamak için desteği arttırdı.

yapi.com.tr
Bu Uygulamayla Ev Sahibi Olmayan Kalmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TOKİ  başta olmak üzere ilgili kurumlar bu yıl dar gelir gruplarına yönelik konut üretimine yoğunlaşıyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, nüfustaki artış dikkate alınarak İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde dar gelirli kesimin konut sahibi olması sağlanacak.

Konut hesabı yeniden düzenleniyor
Meclis'te görüşmeleri süren ekonomi paketi kapsamında konut hesabı uygulaması yeniden düzenlenecek. İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlara daha fazla devlet desteği verilecek.

Bankalar da destekleyecek
Sosyal-kiralık konut projelerine kredilerde kolaylıklar da sağlanacak. Bankalar da yeni finansman modelleriyle dar gelirlilere yönelik projelere de destek verecek. Daha düşük kredi faizi imkânı sağlayacak sözleşmelere ilişkin esasların da düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki veriliyor.

850 bin konuta ihtiyaç var
Konut açığının olduğu yerleşim yerlerine yönelik kapsamlı bir çalışma yapılırken, bu yıl için konut ihtiyacının 850 bin olması bekleniyor.

Kiralık konut da üretilecek
Geliri düşük kesime uzun vadeli taksitlerle satılan evlerin kiralık olanları da yaygınlaştırılacak.

Devlet katkısı artıyor
Konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarı 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkıyor. Yüzde 20 olan azami devlet katkısı oranı da yüzde 25'e çıkarılıyor.

Sistemdeki aksaklıklar gideriliyor
Konut hesabındaki aksaklıklar gideriliyor, yeni desteklerle daha cazip hale getiriliyor.

Mortgage-khs bağlantısı 
Konut Hesabı Sistemi ve konut kredisi (mortgage) arasında ilişki kurularak ev sahibi olmak isteyenlere de avantaj sağlanıyor. Ev sahibi olmak isteyenler ve bankalar arasında imzalanacak sözleşmelerde daha düşük faiz oranıyla konut kredisi kullanılabiliyor.

Vergi avantajı sağlanıyor
Konut almak isteyenlere bir dizi vergi avantajı da gelecek ve konut hesabı birikimlerinden daha düşük stopaj alınacak. Konut alırken tapu harçları sıfıra kadar düşürülebilecek. Konutlardan alınacak tapu harcı da Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirilebilecek.

TOKİ de sosyal konuta erişmek isteyen vatandaşlar için tüm imkânları sunacak. Bu yıl İstanbul'da yaklaşık 4 bin konut teslim etmeyi planlayan TOKİ yılsonuna kadar Türkiye genelinde 70 bin konut yapmayı hedefliyor.

Üzerinizde tapu olmamalı
Konut hesabı açtırıp tasarruf yapan kişilere 20 bin lira devlet desteği verilecek. Ancak konut hesabı açtıran kişinin tamamı kendi üzerine olan bir tapusunun bulunmaması koşulu yer alıyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-uygulamayla-ev-sahibi-olmayan-kalmayacak_163059.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!