Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buca’ya Deprem Suçlaması

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Coşkun Sarı, Buca Belediyesi'ni imar yönetmeliğine aykırı davranmakla suçladı. Sarı, belediyenin olası bir depremde yurttaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini ileri sürdü. Sarı, belediyenin depremle ilgili zemin etüd raporlarını eksik uyguladığını kaydetti.

Cumhuriyet EGE



Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Coşkun Sarı, Buca Belediyesi'ni imar yönetmeliğine aykırı davranmakla suçladı. Sarı, belediyenin olası bir depremde yurttaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini ileri sürdü. Sarı, belediyenin depremle ilgili zemin etüd raporlarını eksik uyguladığını kaydetti. Bunun da imar yönetmeliğine aykırı olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve valiliğin denetleyici konumda olduğunu belirterek, Buca Belediyesi'nin imar yönetmeliğine uyması için bu kuruluşlara başvuru yaptıklarını söyledi.

Sarı, yapı ruhsatlarının verilmesinde temel ölçüt sayılan zemin etüt raporlarının büyükşehir belediyesi imar yönetmeliğine uygun biçimde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Yönetmelik, zemin etüt raporlarının jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendislerinin ortak görüş ve imzaları doğrultusunda oluşturulmasını emretmektedir. Ancak bu yönetmeliğe rağmen metropol ilçe belediyeleri arasında yalnızca Buca Belediyesi 2006 yılının ortasından bugüne dek bu yönetmeliği uygulamamaktadır. Jeofizik mühendislerinin görüş ve imzalarını istemeden yapılara ruhsat vermektedir. Bu durum imar yönetmeliğinin uygulanmadığını apaçık ortaya koymaktadır. Bugüne dek yaptığımız yazılı ve sözlü uyarılara yanıt verilmemiştir” diye konuştu

http://www.yapi.com.tr/haberler/bucaya-deprem-suclamasi_62372.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!