Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Buldozerlerle Savaş"

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisinin bu haftaki sayısında, Kentsel dönüşüm Projesi çerçevesinde İstanbul Belediyesi'nin Sulukule'deki Çingeneleri tahliye planlarının ve Sulukuleliler'in tepkisinin anlatıldığı bir haber yer aldı.

Sabah Gazetesi



ngiltere'de yayımlanan Economist dergisinin bu haftaki sayısında, Kentsel dönüşüm Projesi çerçevesinde İstanbul Belediyesi'nin Sulukule'deki Çingeneleri tahliye planlarının ve Sulukuleliler'in tepkisinin anlatıldığı bir haber yer aldı.

Amberin Zaman imzalı "Buldozerlerle Savaş" başlıklı haberde, Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, bu bölgeyi koruma amacındaki ısrarlı tavrından sözedilirken, burada yaşayanlara verilecek tazminatın yanında, ev alabilmeleri için uygun kredi olanakları tanınacağı da belirtildi.

Çingene liderlerinden Şükrü Panduk'un, "Zaten bizim olan bir şeye yeniden para ödeme fikri saçmalık, çoğumuz çocuklarımızı besleyecek parayı zor buluyoruz" dediği aktarılan haberde, asıl amacın "kendilerini buradan çıkartmak" olduğu düşüncesine yer verildi.

İstanbul'un Asya yakasında çok sayıda Çingenenin kulübelerde yaşadığına ve taşınmayı reddetmelerinin ardından, belediye çalışanlarının buldozerlerle evlerini yıktığına değinilen haberde, "Türkler'in pek azı Türkiye'nin en büyük Çingene nüfusuna sahip ülkelerden biri olduğundan, burada 2 milyon Çingenenin yaşadığından haberdar" ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye'de ayrımcılık yayılıyor" iddiası
Haberde, "Türkiye'de asla Avrupa'dakine benzer ırkçı şiddete maruz kalmayan Çingenelere karşı ayrımcılık, şimdilerde yaygınlaşmış durumda. 1934 tarihli bir yasa, Çingeneleri vatandaşlığa kabul etmeme hakkı veriyor. Siyasette başarılı olmuş pek çok Çingene, kökenini saklıyor, müzik ve sinema alanında da öyle" görüşüne yer verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buldozerlerle-savas_47750.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!