Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Burada Çok Önemli Bir Sorun Var

Çanakkale’nin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı da yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Geçtiğimiz yıl bu ayda dolup taştığı için kapakları açılan barajdaki su miktarı yarıdan fazla azaldı.

yapi.com.tr
Burada Çok Önemli Bir Sorun Var

DHA'nın haberine göre, kuraklık tehlikesi Çanakkale’de sinyal vermeye başladı. Atikhisar Barajı'ndaki su seviyesi yarı yarıya azaldı. Devlet Su İşleri 252'nci Şube Müdürlüğü yetkilileri, 54 milyon 115 bin metreküp su kapasiteli Atikhisar Barajı’nda şuan itibariyle 24 milyon 858 bin metreküp su kaldığını, doluluk oranının yüzde 45 olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl ocak ayında Çanakkale ve çevresinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle doluluk oranı yüzde 100'e çıktığı ve taşkın olmaması uçun suları boşaltılan Atikhisar Barajı’nda bu ocak ayında doluluk oranı yüzde 55 oranında azaldı.

Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı’nın kentin hem içme suyu, hem de tarımsal sulama ihtiyacını karşıladığını hatırlatarak, “Kentte günde 28 bin metreküp içme suyu tüketiliyor. Kış mevsimi olması nedeniyle şuan tarımsal sulama yapılmıyor. Ancak mayıs ayından itibaren tarımsal sulamaya da başlanınca sıkıntı kaçınılmaz görünüyor. Suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/burada-cok-onemli-bir-sorun-var_116210.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!