Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Burası İstanbul'un 8. Tepesi!

Ulaştığı 261 metrelik yükseklik ile İstanbul'un sekizinci tepesi olarak nitelendirilen İstanbul Levent'teki Sapphire Rezidans ve Alışveriş Merkezi, turizm şirketlerinin uğrak yerleri arasına giriyor. İstanbul'a gelen turistler, Sapphire Rezidans'ın terasından şehri seyredebilecek.

NTV
Burası İstanbul'un 8. Tepesi!

STRONG>Turizm Bakanlığı, TÜRSAB'a, Sapphire İstanbul binasını turistlerin tur programına almasını önerdi. Binanın üst katında yer alan ve İstanbul'u 236 metre yüksekten gören teras, yeni cazibe merkezi olacak.

Ulaştığı 261 metrelik yükseklik ile İstanbul'un sekizinci tepesi olarak nitelendirilen İstanbul Levent'teki Sapphire Rezidans ve Alışveriş Merkezi, turizm şirketlerinin uğrak yerleri arasına giriyor. İstanbul'a gelen turistler, Sapphire Rezidans'ın terasından şehri seyredebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, aynı zamanda Avrupa'nın en yüksek gökdeleni olan Sapphire Rezidans'ın en üst noktasındeki seyir terasının tur programlarına dahil edilebileceğini bildirdi.

Akşam gazetesinin haberine göre; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) konu hakkında bilgi veren Bakanlık, İstanbul'a ziyarete gelen turistlerin ilgisini çekecek bu projenin bir destinasyon noktası olarak tanıtılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yönlendirme levhalarında yer alacağını kaydetti.

Bakanlığa bağlı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden TÜRSAB'a gönderilen yazıda, binanın en üst katında yer alan seyir terasının 236 metre yükseklikte olduğu ve 360 derecelik görüş açısı bulunduğu ifade edildi.

Sapphire Rezidans'ın bu özelliğinin, İstanbul'a ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebileceği belirtilen yazıda, seyahat acentalarının tur programlarına bu binayı da dahil edebilecekleri vurgulandı.

Eylül ayında açılması planlanan bina, Kiler Holding tarafından inşa edildi. Teknolojik ve çevreci özellikleriyle dikkat çeken Sapphire Rezidans'ın, New York'un Empire State binası gibi kentin modern simgesi olması planlanıyor.

EN UCUZ DAİRE 1 MİLYON TL

Sapphire'de rezidans fiyatları, 1-7.5 milyon dolar arasında değişiyor. Çift camla enerjiden yüzde 30 tasarruf sağlanan binada 163 metre yükseklikte Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahası da yer alıyor. Bina, aslında 236 metre ama anteniyle birlikte tam 261 metreye ulaşıyor...

EMPİRE STATE'İN ÇATISI 17 DOLAR EYFEL'DEN PARİS'E BAKIŞ 13 EURO

ABD'de New York'un sembolü olarak bilinen 102 katlı Empire State Binası'nın çatısına bugüne dek çoğu turist 110 milyon kişi çıktı. Empire State'in çatı katına çıkış ücreti 17 dolar. İnşaatına 1929 yılında başlanıp 1931'de tamamlanan binanın net yüksekliği 381 metre. Yani İstanbul'daki Sapphire'in neredeyse 1.5 katı.

Bina içinde 6 bin 500 pencere bulunurken, 760 kilometre uzunluğunda elektrik hattı ve 96 kilometrelik su borusu tesisatı mevcut. Paris'in sembolü Eyfel Kulesi ise 300 metre yüksekliğinde. Kulenin en üst katına çıkmanın bedeli ise 13.10 Euro. Kule, 1889'dan beri en az 200 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/burasi-istanbulun-8-tepesi_81031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!